TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Ψωμάκι σπιτικό

Ιαν 9, 2021
in Μαγειρική
Ψωμάκι σπιτικό
Share on FacebookShare on Twitter

Ψωμάκι σπιτικό μόλις βγήκε καυτό καυτό…

Υλικά :

1 kg αλεύρι Παπαφιλη το κίτρινο το ψηλό

1 φακελάκι μαγιά

Μία κουταλιά της σούπας κοφτη ζάχαρη

Μία κουταλιά της σούπας κοφτη αλάτι

Χλιαρό νεράκι όσο πάρει(όχι καυτό)

 

Εκτέλεση :

Πρώτα προθερμάνω φούρνο στους 60 βαθμούς.  Μόλις ζεστάνει κλείνω, θέλω να είναι απλά ζεστός και όχι καυτός (σαν να κάνω μία φωλίτσα για να φυλάξω το ψωμί μου εκεί να φουσκώσει).  Στο μίξερ ρίχνω λίγο αλεύρι με τη μαγια, λίγο χλιαρό νεράκι και τη ζάχαρη.  Ανακατεύω και αφήνω για 5 λεπτά.   Στη συνέχεια ρίχνω το αλεύρι σταδιακά και νεράκι τέλος το αλάτι και ζυμώνω περίπου 15 λεπτά στη μεσαία στροφή.  Έχω λαδώσει το τσέρκι μου και βάζω το ζυμαράκι μέσα.  Το αφήνω στο φούρνο αφού βέβαια έχω κλείσει το φούρνο και δεν είναι καυτός ,αλλά απλά ζεστός… Δηλαδή να βάζεις το χέρι σου μέσα και να το αντέχεις.  Αφήνω εκεί το ψωμί να φουσκώσει,  όταν φουσκώσει και φτάσει μέχρι το χείλος από το τσέρκι το ζυμαράκι ανάβω το φούρνο στους 200 βαθμούς  (δεν βγάζω το ψωμί έξω) μόλις κάψει χαμηλώνω στους 180.  Ψήνω περίπου 50 λεπτά.  Το βγάζω από το τσέρκι και το αφήνω ανάποδα πάνω σε μία πετσέτα να στεγνώσει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας την έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

ShareTweetShare

Related Posts

Πράσινη σαλάτα με Sauce πορτοκάλι -γιαούρτι
Μαγειρική

Πράσινη σαλάτα με Sauce πορτοκάλι -γιαούρτι

Ιαν 17, 2021
Σιροπιαστό κέικ μανταρίνι της ‘Εφης
Μαγειρική

Σιροπιαστό κέικ μανταρίνι της ‘Εφης

Ιαν 16, 2021
Τούρτα μανταρινιού
Μαγειρική

Τούρτα μανταρινιού

Ιαν 15, 2021
Κουρού elpidas little corner
Μαγειρική

Κουρού elpidas little corner

Ιαν 15, 2021
Πιπεριές γεμιστές με μπιφτέκια και πουρέ
Μαγειρική

Πιπεριές γεμιστές με μπιφτέκια και πουρέ

Ιαν 14, 2021
Σοκολατάκια με μανταρίνι
Μαγειρική

Σοκολατάκια με μανταρίνι

Ιαν 14, 2021
Next Post
Tea tree oil: Το μαγικό έλαιο για να καταπολεμήσεις τα σπυράκια σου

Tea tree oil: Το μαγικό έλαιο για να καταπολεμήσεις τα σπυράκια σου

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η φεμινίστρια που άλλαξε την ιστορία

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η φεμινίστρια που άλλαξε την ιστορία

Όλη η αλήθεια για τη θεραπεία του κόκκινου φωτός στο σώμα σου

Όλη η αλήθεια για τη θεραπεία του κόκκινου φωτός στο σώμα σου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd