Ψητό κατσαρόλας

ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

Υλικά 

Κρέας μοσχαρίσιο νουά 1,1/2 κιλό περίπου έτοιμο από το χασάπη σας και δεμένο με σπάγκο ή μέσα σε δίχτυ
1 καρότο μεγάλο, σε χοντρές ροδέλες
2 κρεμμύδια μέτρια, χοντροκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού σπόρους πιπεριού μαύρου
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1,1/2 νεροπότηρο λευκό αρωματικό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Για την σάλτσα 
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
τη σάλτσα από το νουά που έβρασε, σουρωμένη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Ρίξτε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίστε όλα εκτός από το κρέας μέχρι να μαραθούν.  Προσθέτετε και το κρέας και το τσιγαρίζετε από όλες τις πλευρές.  Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε και 3 ποτήρια του νερού νερό σε μερικά λεπτά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να ψηθεί.  Όταν ψηθεί και κρυώσει το κρέας το κόβετε με το μαχαίρι όσο λεπτό μπορείτε, αν έχετε ηλεκτρικό μαχαίρι ακόμα καλύτερα. Ετοιμάζετε στο μεταξύ και τη σάλτσα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι. Το καβουρδίζετε μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε μέσα ένα νεροπότηρο από το ζωμό του νουά που κρατήσατε και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνετε.
Βγάζετε το ζεστό νουά από το φούρνο, το περιχύνετε με τη νόστιμη σάλτσα και το διακοσμείτε με άγριο ρύζι η ότι άλλο θέλετε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.