Ψαρονέφρι με μπέικον, σάλτσα μουστάρδας και πουρέ καρότου

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ …

ΥΛΙΚΑ:
1 Ψαρονέφρι
12-15 φέτες μπέικον
2 κουταλιές σούπας πικάντικη μουστάρδα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας τριμμένο θυμάρι
200 γρ. κρέμα γάλακτος (κουτί μικρό)
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόψτε το ψαρονέφρι σε χοντρά κομμάτια πάχους 3-4 εκ. .
Τα χτυπάτε ελαφρά να πλατυνουν και τα τυλίγετε το καθένα περιμετρικά με μια φέτα μπέικον τα οποία στερεώνετε με οδοντογλυφίδα.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές.
Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και μόλις εξατμιστεί όλο το κρασί ρίχνετε το λεμόνι. Τέλος την μουστάρδα που έχετε ανακατέψει μέσα στην κρέμα γάλακτος, αφήστε να πάρει μια καλή βράση η κρέμα και κατεβάστε το τηγάνι από την φωτιά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ:

3 μεγάλα καρότα
1 μέτρια πατάτα
2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλιά σπασμένο κόλιανδρο
1/2 κουταλιά σπόρους κύμινο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ:

Βράστε τα καρότα και την πατάτα. Κόψτε κομματάκια και πολτοποιειστε στο μπλέντερ.  Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο, ρίξτε τον κολιανδρο και το κύμινο να τσιγαριστεί  λιγάκι.   Ρίξτε μέσα τον πούρε και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο.  Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.  Ανακατέψτε και σερβίρετε ζεστό.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ