Προφιτερόλ με μπισκότο

Υλικά :

Για την κρέμα

Για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Κρατάμε 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε να ζεσταθεί. Σε μπολ βάζουμε το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, το αυγό και το κρύο γάλα, τ’ ανακατεύουμε και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας να πήξει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή. Την παγώνουμε. Βάζουμε σε μπολ λίγη κρέμα σοκολάτας, προσθέτουμε μπισκότο, ξανά κρέμα και γαρνίρουμε με σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ζωή Ντέλλιου.