TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πουτίγκα

Μαρ 19, 2023
in Μαγειρική
Πουτίγκα
Share on FacebookShare on Twitter

Πουτίγκα…

 Υλικά  για το παντεσπάνι:

5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1, 5 ποτήρια του νερού ζάχαρη

1 ποτήρι καλαμποκέλαιο

1 ποτήρι σπραιτ

1, 5 ποτήρια καρύδια σπασμένα

2, 5 ποτήρια αλεύρι

2 κ. το γλυκού κανέλα

1 κ. γλ. σόδα

1 μπέικιν

Υλικά για το σιρόπι:

4 ποτήρια νερό

3, 5 ποτήρια ζάχαρη

2 βανίλιες

λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση για το σιρόπι :

Βράσιμο 4 με 5 λεπτά.

Υλικά για τη κρέμα:

1 φυτική στο πράσινο κουτί 500 γρ.

1 κουτί ζαχαρούχο.

1, 5κουταλιά της σούπας αλεύρι.

1 ποτήρι γάλα

125 γρ. βιταμ σοφτ

Εκτέλεση:

Χτύπησα τα ασπράδια μαρέγκα να αφρατέψουν.  Στη συνέχεια έριξα ζάχαρη, κρόκους, καλαμποκέλαιο, σπραιτ, αλεύρι μαζί με τη σόδα και το μπεκιν  και τέλος τα καρύδια με την κανέλα . Έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς στην αντίσταση για 30 λεπτά.  Έβαλα το μαχαίρι για να δω αν έχει ψηθεί. Βράζω το σιρόπι και σιροπιάζω (καυτό σιρόπι σε κρύο γλυκό).

Κρέμα:  Χτύπησα με το μίξερ πρώτα τη φυτική με το ζαχαρούχο σε σαντιγί. Σε ένα μικρό κατσαρολακι έλιωσα το βιταμ, έριξα το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά να λιώσει και τέλος το γάλα.  Το άφησα 1 με 2 λεπτά περίπου να πάρει μια βράσει.  Απέσειρα από τη φωτιά, άφησα να παγώσει καλά και στη συνέχεια το έριξα στην σαντιγί ανακατεύοντας σιγά σιγά να ενσωματωθεί.  Τέλος άπλωσα την σαντιγί πάνω στο γλυκό πασπάλισα με καρύδια αλεσμένα και κανέλα και έβαλα στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Σημ.:Το ταψί που έκανα το γλυκό είναι τις κουζίνας σε διαστάσεις 40*33.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κατερίνα Μαδίκα.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Κροκέτες κοτόπουλου με πουρέ καροτιού
Μαγειρική

Κροκέτες κοτόπουλου με πουρέ καροτιού

Μαρ 18, 2023
Σούπα γιουβαρλάκια
Μαγειρική

Σούπα γιουβαρλάκια

Μαρ 16, 2023
Τα κεφτεδάκια της μαμάς
Μαγειρική

Τα κεφτεδάκια της μαμάς

Μαρ 16, 2023
Παπουτσάκια
Μαγειρική

Παπουτσάκια

Μαρ 14, 2023
Μανιτάρια γεμιστά spesial
Μαγειρική

Μανιτάρια γεμιστά spesial

Μαρ 14, 2023
Τα κεφτεδάκια της μαμάς
Μαγειρική

Τα κεφτεδάκια της μαμάς

Μαρ 13, 2023

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd