TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πουρές από παντζάρια με ελαφριά σάλτσα μπαλσάμικου και κάσιους

Μαΐ 20, 2020
in Μαγειρική
Πουρές από παντζάρια με ελαφριά σάλτσα μπαλσάμικου και κάσιους
Share on FacebookShare on Twitter

Πουρές από παντζάρια με ελαφριά σάλτσα μπαλσάμικου και κάσιους…

Υλικά

4 πατάτες

3 παντζάρια

3 σκελίδες σκόρδου

Ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζω τις πατάτες με τη φλούδα.   Πλένω καλά τα παντζάρια και χωρίς να τα καθαρίσω τα βάζω στο φούρνο τυλίγοντας τα με αλουμινόχαρτο και σε κάθε παντζάρι που τυλίγω βάζω μαζί 1 σκελίδα σκόρδο, αλατοπίπερο και ελαιόλαδο, Τα βάζω με νερό μέσα σε ένα ταψί και τα ψήνω σε χαμηλή θερμοκρασία να μαλακώσουν καλά. Όταν είναι έτοιμα τα περνάω από το μπλέντερ με τις πατάτες που έχω ξεφλουδίσει χωρίς να συμπληρώσω υγρά για να έχω πολύ σφιχτό πουρέ. Βάζω τον πουρέ σε σακούλα κορνε στο ψυγείο να σφίξει για δύο ώρες τουλάχιστον.

Υλικά για την σάλτσα μπαλσαμικου

1 φλιτζάνι Ελληνικού καφέ ξίδι μπαλσαμικο με γεύση από ρόδι

το νερό που έχει μείνει στο ταψί από τα παντζάρια

λίγο ελαιόλαδο

αλατοπίπερο και

κασιους ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Περνάω το νερό που έχω στο ταψί από τα παντζάρια από διπλή γάζα που έχω βάλει στο σουρωτήρι. Το τοποθετώ σε ένα μπολ και χτυπάω καλά το μπακάλικο ξίδι με άρωμα ρόδι, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και αλατοπίπερο . Σερβίρω με μια φέτα παντζάρι που πάνω βάζω με κορνε τον πουρέ που έχω βάλει να σφίξει. Πάνω πασπαλίζω με κασιους και λίγες σταγόνες ακόμα ελαιόλαδο. Η μύτη που χρησιμοποίησα είναι πλατιά μπροστά από επαγγελματική κουζίνα που δουλεύω.. Αν δεν έχετε τέτοια μύτη χρησιμοποίηστε κάποια άλλη αλλά πάντα σε κόρνε για να έχει ωραία εμφάνιση.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.

ShareTweetShare

Related Posts

Κριτσίνια ολικής
Μαγειρική

Κριτσίνια ολικής

Ιαν 26, 2021
Μπιφτέκια σχάρας με σάλτσα μουστάρδας
Μαγειρική

Μπιφτέκια σχάρας με σάλτσα μουστάρδας

Ιαν 25, 2021
Φασόλια γίγαντες Καστοριάς στο φούρνο
Μαγειρική

Φασόλια γίγαντες Καστοριάς στο φούρνο

Ιαν 25, 2021
Σαλάτα με προσούτο και παρμεζάνα
Μαγειρική

Σαλάτα με προσούτο και παρμεζάνα

Ιαν 24, 2021
Σουφλέ με ψωμί του τοστ, πατάτα, μπέικον και τυρί
Μαγειρική

Σουφλέ με ψωμί του τοστ, πατάτα, μπέικον και τυρί

Ιαν 23, 2021
Σαγανάκι με ούζο
Μαγειρική

Σαγανάκι με ούζο

Ιαν 22, 2021
Next Post
Σύνδρομο της Δεύτερης Νύχτας : Γιατί η δεύτερη μέρα με το νεογέννητο μπορεί να είναι η πιο δύσκολη;

Σύνδρομο της Δεύτερης Νύχτας : Γιατί η δεύτερη μέρα με το νεογέννητο μπορεί να είναι η πιο δύσκολη;

Ελάφια απολαμβάνουν την άνοιξη στο ανθισμένο πάρκο Νάρα με τις περίφημες κερασιές

Ελάφια απολαμβάνουν την άνοιξη στο ανθισμένο πάρκο Νάρα με τις περίφημες κερασιές

Απεβίωσε η Αρετή Τσίγκα

Απεβίωσε ο Στέργιος Παπούλιας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd