Πόσο συχνά πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου

Και όσα πρέπει να κάνεις όλο το διάστημα μέχρι να τα κόψεις.

Πόσο συχνά πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου

Όλες μας ζηλεύουμε τα μοντέλα στα περιοδικά που έχουν πλούσια και μακριά μαλλιά. Μη μας πεις ότι κι εσύ δεν έχεις φανταστεί τον εαυτό σου με πολύ μακριά μαλλιά με τα οποία θα μπορείς να κάνεις άπειρα χτενίσματα; Τα περισσότερα κορίτσια αγαπούν τα μακριά μαλλιά και όσες δεν έχουν πασχίζουν να τα μακρύνουν. Το συχνότερο λάθος, όμως, που κάνουν είναι να πιστεύουν ότι δεν πρέπει να τα κόβουν για να μακρύνουν.

Ναι, είναι λάθος να πιστεύεις ότι πηγαίνοντας μία φορά το χρόνο στο κομμωτήριο θα καταφέρεις να έχεις μακριά και υγιή μαλλιά. Τα μαλλιά χρειάζονται φροντίδα και περιποίηση και πάνω απ’ όλα χρειάζονται ανανέωση (aka κούρεμα) αρκετά συχνά για να μακρύνουν.

Ακόμη, όμως, κι αν δε θες να τα μακρύνεις, αλλά έχεις ένα συγκεκριμένο haircut που θες να διατηρείς, θα πρέπει να ακολουθείς μια συγκεκριμένη hair routine.

Στην παρακάτω gallery θα μάθεις κάθε πότε πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου και πώς πρέπει να τα φροντίζεις μέχρι την επόμενη επίσκεψη στο κομμωτήριο.

Το τακτικό κούρεμα θα χαρίσει στα μαλλιά σου υγεία και ανάπτυξη. Αν τα κόβεις 1-2 φορές το χρόνο θα τα δεις να σπάνε πολύ εύκολα και να μην μακραίνουν.

Αν έχεις κοντά μαλλιά και θες να τα διατηρήσεις πρέπει να κουρεύεσαι κάθε 4-6 εβδομάδες. Αν έχεις μακρύ καρέ, αυτό διατηρείται περίπου 6-8 εβδομάδες. Αν καθυστερήσεις την επίσκεψη στην κομμώτριά σου, τότε το κοντό κούρεμά σου θα χάσει τη φόρμα του», επισημαίνει η hairstylist Ursula Stephen.

«Κόψε τα μαλλιά σου κάθε 2-3 μήνες», λέει η hairstylist Kim Kimble, η οποία έχει επιμεληθεί αρκετές φορές τα μαλλιά της Zendaya.

Ανεξαρτήτως του τύπου των μαλλιών σου είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς το κατάλληλο conditioner σε κάθε λούσιμο.

πηγή :https://teen.queen.gr/trends/story/2470/poso-syxna-prepei-na-koveis-ta-mallia-soy

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ