Πώς θα φτιάξετε γάλα αμυγδάλου

#tsoulotip: Αν θέλουμε να κάνουμε πιο γρήγορα το γάλα αμυγδάλου, θα μουλιάσουμε την αμυγδαλόψιχα σε βραστό νερό για 2 ½ – 3 ώρες.

ΥΛΙΚΑ

280 γρ. Αμυγδαλόψιχα λευκή

460 ml. Νερό και έξτρα για το μούλιασμα των αμυγδάλων

1 ½  κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας

1 ½ κ.σ. Μέλι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε την αμυγδαλόψιχα και την καλύπτουμε με νερό.
2Τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε μία μέρα ώστε να μουλιάσει τελείως η αμυγδαλόψιχα.
3Σουρώνουμε την αμυγδαλόψιχα, την τοποθετούμε στο multi και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το μέλι και το νερό. Πολτοποιούμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η αμυγδαλόψιχα.
4Παίρνουμε ένα μπολ και τοποθετούμε μέσα ένα τούλι ή μία πετσέτα. Αδειάζουμε μέσα την πολτοποιημένη αμυγδαλόψιχα, κλείνουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά, πιέζοντας με τα χέρια.
5Σερβίρουμε το γάλα αμυγδάλου από το μπολ σε ποτήρια.