TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Παράξενες ειδήσεις

Πώς προκύπτουν οι περίφημες τρύπες του τυριού έμενταλ;

Οκτ 12, 2019
in Παράξενες ειδήσεις
Πώς προκύπτουν οι περίφημες τρύπες του τυριού έμενταλ;
Share on FacebookShare on Twitter

Η παραγωγή του τυριού έμενταλ ξεκίνησε σε μια περιοχή ανατολικά της Βέρνης πριν από 200 χρόνια. Πρόκειται για μια λοφώδης περιοχή, ιδανική για βόσκηση βοοειδών, τη Βέρνη. Περίπου 17.000 τόνοι τυριού παράγονται κάθε χρόνο στην περιοχή από 150 οικογενειακά γαλακτοκομεία.

Το έμενταλ κατασκευάζεται σε διάφορες περιοχές της Ελβετίας και έχει προστατευόμενη ονομασία προέλευσης». Το πιο γνωστό χαρακτηριστικό του τυριού είναι περίφημες τρύπες που διαθέτει που δημιουργούνται εξαιτίας μια αντίδρασης των βακτηρίων. Μετά από ένα μήνα αποθήκευσης, ένα είδος βακτηρίων, το Propionibacterium shermanii, καταναλώνει γαλακτικό οξύ και απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φυσαλίδες. Οι φυσαλίδες παγιδεύονται στο τοίχωμα του τυριού με αποτέλεσμα να σχηματίζουν τρύπες.

Άλλο ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του έμενταλ είναι το μέγεθός του καθώς υπάρχουν καλούπια στα οποία αποθηκεύεται που έχουν διάμετρο από 80 εκατοστά έως ένα μέτρο!

Ενενήντα πέντε τοις εκατό του τυριού που πωλείται με την ετικέτα Emmentaler είναι ψεύτικο Emmentaler. Η μάρκα Emmentaler Switzerland επιδιώκει ενεργά «αντίγραφα» του τυριού. Κάθε τυρί μπορεί να αναγνωριστεί από τα βακτηρίδια του, καθώς και έναν αριθμό τυροειδών ειδών στο δέρμα.

πηγή :https://perierga.gr/2019/10/pos-prokyptoun-i-perifimes-trypes-tou-tyriou-emental/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αίγυπτος: Επιστήμονες λύνουν μυστήριο 4.500 ετών γύρω από τις πυραμίδες
Παράξενες ειδήσεις

Αίγυπτος: Επιστήμονες λύνουν μυστήριο 4.500 ετών γύρω από τις πυραμίδες

Ιούν 30, 2025
Γενετική μελέτη αποκαλύπτει ότι o αρχαίος λαός των Φοινίκων είχε ελληνικό DNA
Παράξενες ειδήσεις

Γενετική μελέτη αποκαλύπτει ότι o αρχαίος λαός των Φοινίκων είχε ελληνικό DNA

Ιούν 29, 2025
Γιατί δεν πρέπει να λέτε «ευχαριστώ» και «παρακαλώ πολύ» στο ChatGPT
Παράξενες ειδήσεις

Γιατί δεν πρέπει να λέτε «ευχαριστώ» και «παρακαλώ πολύ» στο ChatGPT

Ιούν 28, 2025
Η τεχνητή νοημοσύνη «φαντάστηκε» την πρώτη μέρα του Πάπα Φραγκίσκου στον παράδεισο – Το viral βίντεο
Παράξενες ειδήσεις

Η τεχνητή νοημοσύνη «φαντάστηκε» την πρώτη μέρα του Πάπα Φραγκίσκου στον παράδεισο – Το viral βίντεο

Ιούν 27, 2025
Ο ήλιος όπως δεν τον έχετε δει ποτε: Επιστήμονες αποκαλύπτουν την πιο λεπτομερή φωτογραφία
Παράξενες ειδήσεις

Ο ήλιος όπως δεν τον έχετε δει ποτε: Επιστήμονες αποκαλύπτουν την πιο λεπτομερή φωτογραφία

Ιούν 26, 2025
«No Mercy»: Θύελλα αντιδράσεων για το παιχνίδι που βάζει τον παίκτη σε ρόλο βιαστή
Παράξενες ειδήσεις

«No Mercy»: Θύελλα αντιδράσεων για το παιχνίδι που βάζει τον παίκτη σε ρόλο βιαστή

Ιούν 25, 2025
Next Post
Κολοκυθάκια γεμιστά με κοτόπουλο και τυρί στο φούρνο

Κολοκυθάκια γεμιστά με κοτόπουλο και τυρί στο φούρνο

Βολιώτισσα έδωσε τον έναν νεφρό στον γιο της – Με επιτυχία η μεταμόσχευση στον «Ευαγγελισμό»

Βολιώτισσα έδωσε τον έναν νεφρό στον γιο της – Με επιτυχία η μεταμόσχευση στον «Ευαγγελισμό»

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Τρίτη 1-3-2016

Καιρός για... παραλία! Ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία - Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd