Δεν έχετε την επιλογή μόνο του καθαριστηρίου.
Μπορεί να μην έχει χειμωνιάσει ακόμα – όχι τουλάχιστον σε όλες τις περιοχές – ένα παπλωματάκι ωστόσο είναι απαραίτητο το βράδυ.
Δεν εννοούμε μια φορά το μήνα αλλά καλό είναι μέχρι την άνοιξη να το έχετε πλύνει 1-2 φορές.
Πώς να πλύνετε το πάπλωμα όταν δεν χωράει στο πλυντήριο
Η κύρια δυσκολία με το πλύσιμο ενός παπλώματος είναι ότι δεν χωράει στο πλυντήριο.
Τα πλυντήρια 7 κιλών χωρούν συνήθως ένα διπλό πάπλωμα κι όχι υπέρδιπλο. Χρειάζεστε ένα πλυντήριο ρούχων τουλάχιστον 10 κιλών για να πλύνετε ένα king-size πάπλωμα.
Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον δεν θέλετε να το πάτε καθαριστήριο, μπορείτε να το πλύνετε στο χέρι.
Πριν ξεκινήσετε, φροντίστε να διαβάσετε την ετικέτα. Αν για παράδειγμα το πάπλωμά σας είναι πουπουλένιο, θα χρειαστεί στεγνό καθάρισμα και επουδενί πλύσιμο στο χέρι ή στο πλυντήριο.
Πλύσιμο στην μπανιέρα
Σίγουρα δεν είναι και το πιο ξεκούραστο να πλύνετε το βρώμικο πάπλωμα στην μπανιέρα, είναι όμως μια λύση και μάλιστα αποτελεσματική.
Γεμίστε τη μπανιέρα με χλιαρό νερό, προσθέστε λίγο απορρυπαντικό και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί σαπουνάδα. Μουλιάστε το πάπλωμα ώστε να το σκεπάσει το νερό. Αν υπάρχουν σημεία εμφανώς βρώμικα, τρίψτε τα τοπικά με απορρυπαντικό και μια βούρτσα. Δεν χρειάζεται να υπερβάλλετε στην ποσότητα του απορρυπαντικού καθώς δεν θα είναι εύκολο να ξεπλύνετε το πάπλωμα.
Αφού το ξεπλύνετε δύο με τρεις φορές, τοποθετήστε στη μπανιέρα κάθετα το κοντάρι της σκούπας και βάλτε πάνω το πάπλωμα για να στραγγίξει. Διαφορετικά, στύψτε το με τα χέρια έχοντας βοήθεια.
Το επόμενο βήμα είναι να κρεμάσετε το πάπλωμα για να στεγνώσει.
Προκειμένου να μην έχει υγρασία καλό είναι να πλένετε το πάπλωμα όταν ο καιρός είναι καλός ή έχει αέρα.
Με πληροφορίες από το inthewash.co.uk