Πώς ένα νήπιο μπορεί να μάθει να διπλώνει τα ρούχα σαν επαγγελματίας

Πώς ένα νήπιο μπορεί να μάθει να διπλώνει τα ρούχα σαν επαγγελματίας

Με τρεις κινήσεις θα έχετε μπλούζα διπλωμένη και τακτοποιημένη!

Πώς ένα νήπιο μπορεί να μάθει να διπλώνει τα ρούχα σαν επαγγελματίας
Bigstock

Το να παρακολουθείτε το μωρό σας να μεγαλώνει καθώς η προσωπικότητά του αρχίζει να «ανθίζει» είναι κάτι που μπορεί να σας εκπλήσσει καθημερινά. Αλλά μαζί με αυτό έρχονται προκλήσεις όπως το να διαχειρίζεστε τα συναισθήματα του ή να λαχταράτε αυτονομία πριν αποκτήσει τις δεξιότητες που απαιτούνται για ανεξαρτησία.

Εάν έχετε ένα παιδί που του αρέσει να κάνει πράγματα για τον εαυτό του, η Ankita (@reeyansh_ad) μοιράστηκε ένα ιδιοφυές hack που θα βοηθήσει το παιδί σας να διπλώσει τα ρούχα σαν επαγγελματίας.

Αφού κόψετε και συναρμολογήσετε το χαρτόνι που αριθμείται από τους αριθμούς 1, 2 και 3, το μόνο που έχει να κάνει το παιδί σας είναι να βάλει την μπλούζα του στο «εργαλείο αναδίπλωσης» και να διπλώσει το νούμερο 1, ύστερα το 2 και στο τέλος το νούμερο 3!

Όπως επισημαίνει το βίντεο, η διαδικασία αυτή προσφέρει πολλά περισσότερα από το να μάθει στο παιδί το πώς να διπλώνει τα ρούχα του. Ενθαρρύνει, αρχικά, βήμα προς βήμα να ακολουθήσει οδηγίες, να χρησιμοποιήσει την λογική της διαδοχικής σκέψης, να μάθει να κατανοεί την σημασία της τάξης και να επιδείξει υπομονή αποκτώντας παράλληλα μια αίσθηση ανεξαρτησίας . Το καλύτερο από όλα, το μικρό σας μπορεί να αισθάνεται σαν να παίζει ένα παιχνίδι, το οποίο είναι ένα μπόνους για όλους!

Εάν πιστεύετε ότι το παιδί σας δεν είναι αρκετά έτοιμο για κάτι τέτοιο, αλλά είστε πρόθυμες να το εμπλέξετε στις δουλειές του σπιτιού, υπάρχουν πολλές άλλες κατάλληλες για την ηλικία του.

Εάν έχετε ένα παιδί 2 ετών , το να το βοηθήσετε να μαζέψει τα παιχνίδια είναι μια μεγάλη πρώτη μικρή «αγγαρεία». Μπορείτε επίσης να πλύνετε μαζί τα λαχανικά τα οποία θα μαγειρέψετε ή να του ζητήσετε να σας βοηθήσει με το μάζεμα των ρούχων από το πλυντήριο ή ακόμα και με το πότισμα των φυτών.

Η ενασχόληση των παιδιών με τις δουλειές μπορεί να κάνει θαύματα. Τα παιδιά που βοηθούν στο σπίτι τείνουν μεγαλώνοντας να νιώθουν πιο ευτυχισμένα και να έχουν περισσότερη ενσυναίσθηση. Γιατί; Επειδή αυτές οι μικρές διαδικασίες καλλιεργούν μια αίσθηση αυτοεκτίμησης. Μπορεί επίσης να τα διδάξει να είναι πρόθυμα να βοηθούν άλλους όταν βλέπουν κάποιον που έχει ανάγκη.

Τελευταίο και πιο σημαντικό: Οι δουλειές του σπιτιού βοηθούν στην ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών και ποιος δεν το θέλει αυτό;

Πηγή: mother.ly

πηγη΄:https://www.mothersblog.gr/paidi/story/148540/pos-ena-nipio-borei-na-mathei-na-diplonei-ta-royxa-san-epaggelmatias

Goodys

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *