Pizza

Pizza…

Υλικά για την βάση:

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μάγια
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. σκόρδο τριμμένο ( προαιρετικά )
νερό χλιαρό

Εκτέλεση:

Βάζω λίγο νερό με τη μάγια και την αφήνω 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί.

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί στο αλεύρι και προσθέτω το νερό με τη μάγια και λίγο λίγο όσο νερό ακόμα χρειάζεται για να έχω μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια . Την αφήνω 2 ώρες σκεπασμένη σε ζεστό μέρος και μετά ανοίγω το ζυμάρι χωρίς να το βάλω ξανά για φούσκωμα.

Για την σάλτσα έβαλα

1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1/2 πιπεριά πράσινη τριμμένη
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Μπουκοβο
Και μια κονσέρβα ντοματάκι κονκασε πολτοποιημένο λίγο ελαιόλαδο .
Άφησα πρώτα να τσιγαριστούν το κρεμμύδι , η πιπεριά και το σκόρδο. Πρόσθεσα το κονκασε και τέλος έβαλα τα μπαχαρικά και το αλάτι.

Επάνω έβαλα ζαμπόν μπούτι, μείγμα τυριών για πίτσα, μανιτάρια και πιπεριές

Ψήνω περίπου 20-25 λεπτά, με πάνω κάτω αντίσταση και στους 170 βαθμούς.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.