Πάντως δεν υπάρχει κομμάτι που να μην έχει υλικά πάνω κάτω , που να μην είναι βαμβάκι που και την επομένη θα είναι ζουμερή και μαλάκια ακόμη και κρύα.
Σάλτσα :
2 κουτ. σουπας λαδι
1 κουτ. πελτέ
γλυκάνισο
3 κουτ. σούπας τριμμ. ντομάτα
1 κουτ. κοφτό ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
κανέλα
ρίγανη
δυόσμο
Εκτέλεση για την σάλτσα:
Βάζουμε το λάδι σε μπρίκι μεγάλο μαζί με τον πελτέ, την ντομάτα και μετά όλα τα άλλα να βράσουν δυο λεπτά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Υλικά για την ζύμη:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. νερό χλιαρό
30 γρ. ζάχαρη
15 γρ. αλάτι
30 γρ. γάλα
10 γρ. ηλιέλαιο
1 ξηρή μάγια ή 25 γρ. νωπή μάγια
Εκτέλεση :
Σε ένα μπολ το νερό την μάγια, το γάλα, την μαργαρίνη, το λάδι, την ζάχαρη και το 1/3 του αλευρού , ανακατεύουμε και αφήνουμε 15-20 λεπτά να κάνει φυσαλίδες. Προσθέτουμε το αλεύρι όλο και το αλάτι, ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε πάνω στον καλά αλευρωμένο πάγκο της κουζίνας μας ένα παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 3 χιλιοστά περίπου , βάζουμε σάλτσα και ότι άλλα υλικά θέλουμε. Εγώ έβαλα κομμένα σε μικρά κομμάτια ζαμπον, μπέικον , πιπέρια σε ροδέλες , μανιτάρια και τυρί γκούντα . Έκοψα σε κομμάτια τετράγωνα και με μία αλευρωμένη σπάτουλα τα μετέφερα στην φόρμα το ένα πάνω στο άλλο όπως την είχα στηρίξει όρθια …άφησα 30 λεπτά να πάρει η ζύμη και την έψησα σκεπασμένη στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και 10 λεπτά ξεσκέπαστη .
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας George Chatzigiatroudakis.