Πίτσα με γαρίδες νηστίσιμη
Υλικά
- ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
- μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
- μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
- μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- λίγο λαδάκι
- σάλτσα ντομάτας για πίτσα ή δυο κουταλιές της σούπας πελτέ αραιωμένο με λίγο νερό
- και νερό χλιαρό (όσο πάρει)
Εκτέλεση
Σε ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ρίχνουμε μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ, μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη. Λίγο λαδάκι και νερό χλιαρό (όσο πάρει) και ζυμώνουμε σε μια λεκάνη. Μόλις το ζυμάρι δεν κολλάει στα χέρια μας το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα να “ξεκουραστεί”. Ακολούθως το απλώνουμε σε λαδωμένο ελαφρώς ταψί (ρίχνουμε και λίγο σιμιγδάλι στο ταψί) και κατόπιν βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας για πίτσα (ή δυο κουταλιές της σούπας πελτέ αραιωμένο με λίγο νερό) και τα υλικά της αρεσκείας μας (τυρί νηστίσιμο ή κανονικό, γαρίδες, πιπεριές, μπέικον, ζαμπόν κλπ.) και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά πάνω κάτω στους 200 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!!!
Ευχαριστούμε τον π. Ευάγγελο Σαμαρά για την υπέροχη νηστίσιμη συνταγή που μας έστειλε.