Πιταράκια νησιώτικα

ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ…

 

Για για 20 πιταρακια εύκολα και πεντανοστιμα …

Υλικά

1 Κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη

300 γρ. τυρι φέτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη (εγώ βάζω ηπείρου)

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο

1 ποτήρι χλιαρό νερό

λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση

Ανακατεύεται το τυρί με το κρεμμύδι και το δυόσμο.

Ανακατεύεται το αλεύρι με το λάδι το αλάτι το χλιαρό νερό.

Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και με την βοήθεια ενός πάτου πιάτου ή κουπ-πατ κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης.

Μοιράζουμε την γέμιση στα φύλλα και κλείνουμε τα πιταρακια πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να κάνει η ζύμη φουσκάλες..!!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.