Έχετε σκεφτεί τι μπορείτε να κάνετε με το ρυζόγαλο που σας περίσσεψε.Κάνετε ρυζόγαλο και μένουν 2 μπολ στο ψυγείο δεν τα πετάμε. Ανακύκλωση τώρα όσο τρελό και αν σας φανεί θα φτιάξουμε πίτα.Στριφογυρίζει καιρό στο μυαλό μου αυτή η ιδέα και ήρθε η ώρα της. Σήμερα είπα να κάνω την δοκιμή να δω πως θα βγει αυτό που σκέφτηκα. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από ότι περίμενα μοναδικό. Πάμε να φτιάξουμε την Μοναδική μου Πίτα με Ρυζόγαλο και Ανθότυρο!
Υλικά για την ζύμη
Για την κρέμα
– 400 γρ ρυζόγαλο
-1 κγ ξύσμα λεμονιού
-2 αυγά
-1 κ.γ υγρή βανίλια
-70 γρ ζάχαρη
-1 κ.γ βούτυρο
-150 γρ ανθότυρο
-1/4 κ.γ μαστίχα
-80 ml γάλα
-1-2 κ.σ σιμιγδάλι (αν χρειαστεί για να σφίξει η κρέμα)
Μετά το ψήσιμο
– Μέλι
– άχνη ζάχαρη
-κανέλα
-Καλαμποκέλαιο και λίγο βούτυρο σοφτ για τα φύλλα
Οδηγίες
Κάνουμε την ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Για την κρέμα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ρυζόγαλο-ξύσμα-γάλα και ζάχαρη.
Χτυπάμε λίγο τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το ρυζόγαλο.
Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το βούτυρο.
Αν το μείγμα έχει υγρά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε την μαστίχα και αφήνουμε να κρυώσει.
Τις κρέμες τις σκεπάζουμε πάντα με σελοφάν να ακουμπάει την κρέμα.
Μπορούμε να φτιάξουμε την κρέμα από το προηγούμενο βράδυ.
Η γέμιση όταν φτιάχνουμε πίτα πρέπει να είναι πάντα κρύα.
Μόλις ψηθεί η Πίτα την κόβουμε και περιχύνουμε με μέλι-άχνη-κανέλα.
Μυστικά
Μπορεί να γίνει και σοκολατένια με σάλτσα φράουλα η κεράσι
Μπορείτε να την περιχύσετε με σοκολάτα παίξτε στην κουζίνα.
Δοκιμάστε την Μοναδική μου Πίτα με Ρυζόγαλο και Ανθότυρο!!
” Καλή γλυκιά όρεξη elpidas little corner ”
Καλή επιτυχία .
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html