TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πίτα με ρυζόγαλο και ανθότυρο

Ιαν 29, 2017
in Μαγειρική
Πίτα με ρυζόγαλο και ανθότυρο
Share on FacebookShare on Twitter

Έχετε σκεφτεί τι μπορείτε να κάνετε με το ρυζόγαλο που σας περίσσεψε.Κάνετε ρυζόγαλο και μένουν 2 μπολ στο ψυγείο δεν τα πετάμε. Ανακύκλωση τώρα όσο τρελό και αν σας φανεί θα φτιάξουμε πίτα.Στριφογυρίζει καιρό στο μυαλό μου αυτή η ιδέα και ήρθε η ώρα της. Σήμερα είπα να κάνω την δοκιμή να δω πως θα βγει αυτό που σκέφτηκα. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από ότι περίμενα μοναδικό. Πάμε να φτιάξουμε την Μοναδική μου Πίτα με Ρυζόγαλο και Ανθότυρο!                  

Υλικά για την ζύμη 

-350 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
-2 κ.σ ελαιόλαδο
-1/4 κγ ζάχαρη
-1 φλ περίπου χλιαρό νερό
-1/2 κ.γ αλάτι
-1 κ.γ ρακί η ξύδι

 

    Για την κρέμα

– 400 γρ ρυζόγαλο

-1 κγ ξύσμα λεμονιού

-2 αυγά

-1 κ.γ υγρή βανίλια
-70 γρ ζάχαρη

-1 κ.γ βούτυρο

-150 γρ ανθότυρο

-1/4 κ.γ μαστίχα

-80 ml γάλα

-1-2 κ.σ σιμιγδάλι (αν χρειαστεί για να σφίξει η κρέμα)

    Μετά το ψήσιμο
– Μέλι

– άχνη ζάχαρη

-κανέλα
-Καλαμποκέλαιο και λίγο βούτυρο σοφτ για τα φύλλα

    Οδηγίες
Κάνουμε την ζύμη  και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Για την κρέμα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ρυζόγαλο-ξύσμα-γάλα και ζάχαρη.
Χτυπάμε λίγο τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το ρυζόγαλο.

Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το βούτυρο.
Αν το μείγμα έχει υγρά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε την μαστίχα και αφήνουμε να κρυώσει.

Τις κρέμες τις σκεπάζουμε πάντα με σελοφάν να ακουμπάει την κρέμα.
Μπορούμε να φτιάξουμε την κρέμα από το προηγούμενο βράδυ.
Η γέμιση όταν φτιάχνουμε πίτα πρέπει να είναι πάντα κρύα.

Χωρίζω στα 4 την ζύμη και ανοίγω το πρώτο φύλλο για την πίτα.  Αλείφω με λάδι το ταψί και το φύλο ξανά,άλλο ένα φύλλο πάλι λάδι και πάνω την γέμιση.Πάνω από την βάζουμε ένα φύλλο πατσαβουριαστό.Τελειώνω με το 4ο φύλλο λαδώνω πάντα καλά,όλα τα φύλλα και κλείνω την πίτα.Ψήνω στους  190 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά περίπου.Πάντα σε προθερμασμένο φούρνο εγώ την έψησα στον αέρα.

Μόλις ψηθεί η Πίτα την κόβουμε και περιχύνουμε με μέλι-άχνη-κανέλα.

    Μυστικά
Μπορεί να γίνει και σοκολατένια με σάλτσα φράουλα η κεράσι
Μπορείτε να την περιχύσετε με σοκολάτα παίξτε στην κουζίνα.
Δοκιμάστε την Μοναδική μου Πίτα με Ρυζόγαλο και Ανθότυρο!!

” Καλή γλυκιά όρεξη elpidas little corner ”

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Next Post
Γενική διαχείριση…

Γιατί όλες οι νεαρές κοπέλες θέλουν να πεθάνουν;

Ξηρονομή: Το γραφικό χωριό μέσα στους ελαιώνες της Βοιωτίας

Ξηρονομή: Το γραφικό χωριό μέσα στους ελαιώνες της Βοιωτίας

Σαν σήμερα το 1975 πέθανε ο Ορέστης Μακρής

Σαν σήμερα το 1975 πέθανε ο Ορέστης Μακρής

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd