Πιροσκί με γέμιση πατάτα-τυρί και με γέμιση ζαμπόν-τυρί

Πιροσκί με γέμιση πατάτα-τυρί και με γέμιση ζαμπόν-τυρί

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις

600 γρ. χλιαρό γάλα

1 μαγιά

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

Βραστή πατάτα,

αβγά

τυρί

ελάχιστο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

και για τα πιροσκι ζαμπόν τυρί τα ίδια υλικά χωρίς πατάτα

Αρωματιστε με ότι μπαχαρικά σάς αρέσουν

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ :

Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα τη μαγιά το αλάτι και την ζάχαρη,ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ενα ελαστικό ζυμάρι.  Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και μετά πλάθουμε τα πιροσκι (χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα γεμίζοντας τα με το μείγμα.Τυλίγουμε σε ρολακια κλείνοντας τις άκρες (βρεχουμε λίγο τις άκρες με νερό με πινέλο για να μην ανοίξουν )και αφήνουμε ξανά για μισή ώρα να φουσκώσουν.  Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν και απο της δύο πλευρές.

Καλή επιτυχία.

  1. Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: https://www.facebook.com/GiorgosXristianosSelidaMageirikhs/?__mref=message_bubble
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ