Ποια παγκόσμια ζητήματα απασχολούν τα παιδιά;

Αν το συγκεκριμμένο άρθρο γραφόταν πριν μια εβδομάδα ίσως να ήταν τελείως διαφορετικό.

Όμως αφού όλοι συζητάμε αυτές τις μέρες συγκεκριμμένα ζητήματα που μας απασχολούν  τότε είναι λογικό να ανησυχούν  και τα παιδιά μας.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά μας είναι η οικονομική  κατάσταση της χώρας.Είναι το μόνιμο ζήτημα που μας απασχολεί , μας αγχώνει και παράλληλα μας τρομοκρατεί σχετικά με το τι θα ακολουθήσει και πως θα είναι το μέλλον της χώρας μας. Αν τα παιδιά, σας βλέπουν ανήσυχους είναι λογικό να ανησυχούν και εκείνα.Σαν γονείς πρέπει να παραμείνετε ψύχραιμοι και να συζητήσετε με τα παιδιά σας αυτό που συμβαίνει αλλά να προσπαθήστε να τα ηρεμίσετε και όχι να τα φοβίσετε. Δώστε τους κουράγιο και πείτε τους πως όλα καλά θα πάνε.

Ένα άλλο ζήτημα είναι το bullying. Συμβαίνει καθημερινά δίπλα μας και τα παιδιά έχουν ακούσει  ή βιώσει άπειρα περιστατικά Bullying είτε άμεσα είτε διαδικτυκά.Αρχικά θα πρέπει να πείτε στα παιδιά σας να μιλάνε ανοιχτά ότι και να συμβεί και πως όσο σοβαρό και να είναι ένα ζήτημα θα το αντιμετωπίσετε μαζί. Για όλα υπάρχει λύση ότι και να συμβεί.

Τρίτη κατά σειρά έρχεται η ενδοοικογενειακή βία. Δεν χρειάζεται να είναι μόνο σωματική  βία καθώς και η λεκτική βία επηρεάζει πολύ τα παιδιά.Δυστυχώς οι περισσότεροι γονείς δεν λαβαίνουν υπόψη τους πόσα βλέπουν ή ακούν τα παιδιά και πόσο τους επηρεάζει αυτό.Αν ένα παιδί έχει προβλήματα συμπεριφοράς, κλαίει συνεχώς ή βρέχει το κρεβάτι του, τότε το έχoυν επηρεάσει αυτά που βιώνει στο σπίτι.Μιλήστε μαζί του για το τι του συμβαίνει και παράληλα προσπαθήστε να λύσετε το πρόβλημα στο σπίτι σας έτσι ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας.

Τετάρτο και τελευταίο είναι ένα διαζύγιο. Όσο και να τους λέτε πως γίνεται για το καλό τους, τα παιδιά φοβούνται για εσάς και  ανησυχούν πως θα είναι η ζωή τους μετά από το διαζύγιο.Προσπαθήστε να καθυσηχάσετε το παιδί σας και προσπαθήστε να μείνετε στο ίδιο πρόγραμμα και στην ίδια ζωή που είχατε πριν το διαζύγιο έτσι ώστε να μην δυκολευτεί να προσαρμοστεί σε όλες τις αλλαγές που θα συμβούν στην ζωή του.

πηγή : babyradio.gr– Άννα Κ.