Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί μου αγγλικά;

Οι δάσκαλοι – καθηγητές που ασχολούνται με τα παιδιά μας είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι διαμόρφωσης της προσωπικότητάς τους αλλά και η κύρια πηγή μόρφωσής τους. Ένας «καλός» εκπαιδευτικός θα φανεί από την αγάπη που του έχει το παιδί και τότε σίγουρα οι γνώσεις θα μπαίνουν αβίαστα στο μυαλό του.

Μία «καλή δασκάλα» λοιπόν, είναι η κα Κορίνα Παπαδοπούλου, Πτυχιούχος εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη προγράμματος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Dimitria language school  και Διοικητικό μέλος του συμβουλίου ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών Palso Β. Ελλάδος.

Η κα Παπαδοπούλου μας απαντά στο ερώτημα που απασχολεί πολλούς γονείς…

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί μου αγγλικά;

Η απάντηση είναι πολύ απλή! Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό από μόνο του και υπέροχα τέλειο. Αυτό αφορά ΟΛΑ τα παιδιά είτε έχουν ταλέντο στην ξένη γλώσσα, είτε αντιμετωπίζουν την πρόκληση των μικρών ή μεγάλων μαθησιακών δυσκολιών.

Ο γονιός ή κηδεμόνας παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του σχολείου αγγλικών που θα εμπιστευθεί το παιδί του, το οποίο παιδί είναι έτοιμο να ανοίξει τα φτερά του ως μαθητής σε μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Το σχολείο αγγλικών πρέπει να έχει τις γνώσεις να διακρίνει την μαθησιακή ωριμότητα του παιδιού από την πρώτη στιγμή. Αυτό γίνεται πολύ εύκολα με ένα ευχάριστο διαγνωστικό μάθημα όπου θα εξετασθεί η οπτική αναγνώριση του παιδιού, η ακουστική κατανόηση και η φωνολογική του επίγνωση. Κατόπιν, ο δάσκαλος θα συζητήσει με το γονιό ή κηδεμόνα τα ευρήματα του διαγνωστικού μαθήματος και μαζί θα θέσουν γερά θεμέλια για το όμορφο ξεκίνημα του παιδιού στην ολοκαίνουργια εμπειρία του.

Η πείρα μας έχει διδάξει πως το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών μας είναι έτοιμο να ξεκινήσει τα αγγλικά στο επίπεδο της A junior στην Γ’ δημοτικού. Επειδή όμως οι κανόνες έχουν και φωτεινές εξαιρέσεις, αξίζει να ειπωθεί πως πολλά παιδιά έχουν ξεκινήσει με γραφή και ανάγνωση από τις μικρότερες τάξεις του δημοτικού με εξαιρετικές επιδόσεις.

Ο χρυσός κανόνας είναι να γνωρίζω και να αποδέχομαι το παιδί μου και φυσικά να επιλέξω με σωστά κριτήρια τους δασκάλους του.

Καλή αρχή σε όλα τα παιδιά!

πηγή :http://eimaimama.gr/2019/09/pia-ine-katallili-ilikia-gia-na-xekinisi-pedi-mou-anglika.html?fbclid=IwAR2FAk61L8SxLVLYAQnKrntHpG3f93hjpA4dvfumy5R8Qay_UV8C0qM7sk4