Πεϊνερλί με σπανάκι

Υλικά:

Υλικά

   Για τη ζύμη
 

•    4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    1⅓ κούπας γάλα στους 40°C
•    60 γρ μαγιά νωπή, (ή 2 φακ. ξερή)
•    ½ – 1 κ. γλ. κοφτό αλάτι
•    ½ κ. γλ. ζάχαρη
•    4 κ. σ λάδι
•    λίγη ρίγανη (προαιρετικά)

Σ’ ένα μπολ βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.
Ρίχνουμε 3 κουταλιές αλεύρι και κάνουμε ένα χυλό.
Τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τον αφήνουμε 15′ να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, στο χυλό με τη μαγιά και τα ζυμώνουμε, σε ζύμη απαλή και ελαστική.
Το αλεύρι μπορεί να μην το πάρει όλο.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε 30′ να διπλασιαστεί.
Υλικά
Για την γέμιση :

600 γρ. φρέσκο σπανάκι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. παρμεζάνα

Φέτες τυρί του τοστ
4 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γρ. σαλάμι αέρος

1 ντομάτα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση : 

Ζεματίζετε το σπανάκι σε λίγο αλατόνερο και το στύβετε πολύ καλά, να μην έχει καθόλου νερά. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το σπανάκι, το αλάτι πιπέρι και την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.

Αποσύρουμε από την φωτιά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 22 – 24 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε οβάλ φιλαράκια 12 εκ. περίπου.

Βάζουμε σε ένα ταψί αντικολυτικό χαρτί.

Ανακατεύουμε καλά την γέμιση και την τοποθετούμε στα φίλα από το πεϊνερλί, βάζουμε το σαλάμι αέρος από πάνω , την ντομάτα και τέλος τις φέτες από το τυρί.

Βρέχουμε λίγο τις άκρες, των φύλλων, δεξιά κι αριστερά και κλείνουμε τα πεϊνιρλί, σχηματίζοντας μικρές βαρκούλες. Αφού γεμίζουμε τα πεϊνερλί ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο ξενώνας “Μαργαρίτα”.