Παξιμάδια

Παξιμάδια …

Υλικά :

1000 γρ. αλεύρι κίτρινο για ψωμί

10 γρ. ξερή μαγιά

200 ml λάδι ελαιόλαδο

500 ml νερό

1 κουταλιά γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Ζυμώνω στο μίξερ όλα τα υλικά. Μόλις σχηματιστεί η ζύμη, την μοιράζω στα δύο και ζυμώνω πολύ καλά το κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Ενώνω τα δύο κομμάτια με τα χέρια πάνω στον πάγκο, βάζω τη ζύμη μέσα στο μπολ, καλύπτω με μεμβράνη και αφήνω να φουσκώσει για 2 ώρες. Πατάω να ξεφουσκώσει, μοιράζω σε 4 κομμάτια των 400 γρ. το καθένα και πλάθω μακρόστενες φρατζόλες. Τοποθετώ σε ταψί αφήνοντας κενό ανάμεσά τους. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζω τις φρατζόλες σε φέτες μέχρι κάτω. Αφήνω να φουσκώσουν μέχρι να έχουν ενωθεί οι φρατζόλες και να έχουν φουσκώσει καλά. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεων στους 200 βαθμούς για 45λεπτά. Βγάζω από το φούρνο, κόβω τις φέτες μια- μια. Βάζω τις φέτες που έχω μια- μια σε ταψί και ψήνω από τις δύο πλευρές σε χαμηλή θερμοκρασία. Βγάζω και αφήνω σε σχάρα ως να κρυώσουν τελείως.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ