Πατατοσαλάτα
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ Η σαλάτα που έχω λατρέψει και έχει σταθερή αξία στο τραπέζι του σπιτιού μου.. Απλά νόστιμα υλικά κάνουν την πατατοσαλάτα μας πεντανόστιμη και λαχταριστή. Η σπιτική μαγιονέζα της δίνει υπέροχο χρώμα και άρωμα.. Θα τη λατρέψετε….
Πλένουμε καλά τις πατάτες (με τη φλούδα) και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για 25΄-30΄ μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε λίγο ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια . Τις βάζουμε σε μπολ. Τις περιχύνουμε με τη κρέμα μπαλσαμικού ( πορτοκάλι με λεμόνι) και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά ( σέλερι, φρέσκα κρεμμυδάκια, ξερό κρεμμύδι, αγγουράκια, πιπεριά, καλαμπόκι, ελιές ,άνηθο, αλάτι, πιπέρι) . Ρίχνουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε απαλά. Την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες. Μεταφέρουμε την πατατοσαλάτα σε πιατέλα και την στολίζουμε με κομμένα σε φέτες αυγά , με καρότα, κάπαρη, και αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες.