TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πάστα ταψιού σοκολατίνα της Σόφης

Σεπ 9, 2023
in Μαγειρική
Πάστα ταψιού σοκολατίνα της Σόφης
Share on FacebookShare on Twitter

Πάστα ταψιού σοκολατίνα της Σόφης

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18 ΠΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ :

6 αυγά 6 κουτ.σούπας ζάχαρη(κοφτές)

6 κουτ.σούπας αλεύρι(κοφτές)

4 κουτ.σούπας κακάο(γεμάτες)

4 κουτ.σούπας σπορέλαιο

1 βανίλια

2 κ.γ μπέικιν

Για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη ή (2 και 1/2 κούπες για πιο σιροπάτο παντεσπάνι)

2 κουπες νερό ή (2 και 1/2 κούπες νερό)

1 βανίλια

3 κ.σ κονιάκ

1 κ.γ χυμό λεμονιού ή μια κ.σ γλυκόζη

Εκτέλεση:

Χτυπάω τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά. Ρίχνω και τη βανίλια. Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λιγο και το σπορέλαιο. Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγών με σπάτουλα, ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ ογκο από το φούσκωμά τους. Αδειάζω το μίγμα σε ταψί βαθύ βουτυρωμένο 30Χ35 ή 27Χ37 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10-12 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή. Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο, κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ(άν βάλω) και τη βανίλια. Περιχύνω με το καυτό σιρόπι,το καυτό γλυκό. Αφήνω να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 

2 κονσέρβες μόρφατ φυτική σαντιγί(κρύες από το ψυγείο)

1 κουτάκι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)

1 βανίλια

150γρ.κουβερτούρα λιωμένη και κρύα

1 κ.σ μερέντα(προαιρετικά)

3 κ.σ κονιάκ (προαιρετικά)

Εκτέλεση :

Χτυπάω τα μορφατ να γίνουν σαντιγί,προσθέτω το ζαχαρούχο τη βανίλια και την σοκολάτα. Αν θέλετε βάλτε τη Μερέντα και το κονιάκ. Απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπάνι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

250 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)

150γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)

1 κ.σ μέλι ή γλυκόζη

Εκτέλεση :

Βάζω σ’ένα μπολάκι τη σοκολάτα με το γάλα και τα βάζω να λιώσουν στα μικροκύμματα. Προσθετω και το μελι, ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή. Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα. Ξανά ψυγείο 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα σοκολατίνα. Γαρνίρω με λιωμένη λευκή σοκολάτα. Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό,πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε. Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα.Η γεύση της μοιάζει με την πάστα ”ποντικάκι”.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας η Σόφη Τσιώπου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γλυκό του κουταλιού ρόδι
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού ρόδι

Σεπ 21, 2023
Μπισκοτογλυκό της στιγμής
Μαγειρική

Μπισκοτογλυκό της στιγμής

Σεπ 20, 2023
Μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές
Μαγειρική

Μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές

Σεπ 19, 2023
Σπιτική πίτσα με τέσσερα τυριά
Μαγειρική

Σπιτική πίτσα με τέσσερα τυριά

Σεπ 18, 2023
Μερέντα sticky buns
Μαγειρική

Μερέντα sticky buns

Σεπ 17, 2023
Κέικ με ferrero rocher και μερέντα
Μαγειρική

Κέικ με ferrero rocher και μερέντα

Σεπ 16, 2023
Next Post
Διευκρινίσεις – απαντήσεις από τον Δήμο Τρικκαίων για τη διαδικασία καταγραφής ζημιών

Διευκρινίσεις - απαντήσεις από τον Δήμο Τρικκαίων για τη διαδικασία καταγραφής ζημιών

Απεβίωσε η Σπυριδούλα Βράντζα

Απεβίωσε η Σπυριδούλα Βράντζα

Στα Μεγάλα Καλύβια, δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ο Τρίκκης Χρυσόστομος

Στα Μεγάλα Καλύβια, δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ο Τρίκκης Χρυσόστομος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd