Παρουσιάστηκε το βιβλίο που έγραψαν έγκλειστοι των φυλακών Λάρισας

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο ΟΥΗΛ, παρουσιάστηκε το βιβλίο «εκ προμελέτης», το οποίο έγραψαν έγκλειστοι των φυλακών Λάρισας, εκπαιδευόμενοι του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας των φυλακών.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, κ. Πάνος Σάπκας, ο οποίος πριν λίγες μέρες επισκέφθηκε το σχολείο. Όπως είπε «τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας μεταμορφώνουν το σενάριο της ζωής των κρατουμένων, πόσο μάλλον ένα σχολείο σαν των φυλακών Λάρισας, το οποίο κάθε άλλο παρά τυπικά λειτουργεί. Το σωφρονιστικό σύστημα πρέπει να εστιάζει στην επανένταξη και όχι στην τιμωρία των κρατουμένων.»

Για τη σημασία της 2ης ευκαιρίας στη ζωή των ανθρώπων, μίλησε ο κ. Τράντας, διευθυντής του σχολείου, ο οποίος είπε ότι «αυτό που θέλουμε είναι να σταματήσει το φαινόμενο της κυλιόμενης πόρτας, έστω για έναν κρατούμενο. Έστω για έναν αξίζει να προσπαθούμε. Μας νοιάζει να μη βλέπουμε συνέχεια ανθρώπους να μπαινοβγαίνουν στη φυλακή. Μας νοιάζει να τους δίνουμε γνώση, για να αρχίσουν να βλέπουν τον κόσμο αλλιώτικα.»

Για το βιβλίο μίλησαν οι συγγραφείς κ. Αγγελική Δαφτσίδου και κ. Καλλιόπη Πασιά και ο σκηνοθέτης κ. Κώστας Λαμπρούλης.

Μαριαλία Μαγιάκου

πηγή :http://www.onlarissa.gr/2017/12/18/parousiastike-vivlio-pou-egrapsan-egklisti-ton-fylakon-larisas-foto/