Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΦΚΑ για βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλισης

Παράσταση διαμαρτυρίας  στα γραφεία του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) , όπου βρίσκεται και το Κέντρο Υγείας Τρικάλων (πρώην ιατρεία ΙΚΑ) πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Συνδικάτου Οικοδόμων Τρικάλων   & του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων  στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής οικοδομικής απεργίας, εν μέσω επιδείνωσης της πανδημίας.

Στην διαμαρτυρία  ο πρόεδρος του Συνδικάτου Γιώργος Μόκκας  τόνισε : «Απεργούμε και διεκδικούμε με τον αγώνα μας να πετύχουμε τα δίκαια αιτήματα που έχουμε θέσει απέναντι στην εργοδοσία του κλάδου και την κυβέρνηση . Να παρθούν μέτρα, να γίνουν ουσιαστικοί έλεγχοι στα εργοτάξια για να μπει τέλος στην εργοδοτική ασυδοσία. Να μπει τέρμα στην ταλαιπωρία χιλιάδων οικοδόμων που περιμένουν εως και 2 χρόνια να τους απονεμηθεί η σύνταξη από τότε που υποβάλουν τα δικαιολογητικά! Δεν είναι ανεκτό άνθρωποι που φάγανε τα χρόνια τους στην οικοδομή , 35-40 χρόνια στο γιαπί και να περιμένουν την πενιχρή σύνταξη δυο χρόνια!

Διεκδικούμε  : Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις. Κατώτατο μεροκάματο εργάτη 50 ευρώ, βοηθού 53 ευρώ, τεχνίτη 56 ευρώ, ως βάση υπολογισμού για τη διαμόρφωση του μεροκάματου. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Οικονομική στήριξη εργαζομένων και ανέργων για την ανακούφιση από το μεγάλο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων. Να μείνει στα χαρτιά ο νόμος-έκτρωμα για τα Εργασιακά, την ποινικοποίηση των αγώνων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της απεργίας.»

Εκ μέρους των εκπροσώπων των Συνταξιούχων ΙΚΑ τονίστηκε η μεγάλη και επείγουσα ανάγκη για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και η επίταξη ιδιωτικών μονάδων  για να αντιμετωπιστεί η πανδημία που φουντώνει. Άμεση και αποφασιστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της χρηματοδότησης, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές και εξοπλισμό. Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.