Παπούτσια εργασίας: Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε (για να βρείτε τα καλύτερα για εσάς)

Όταν πρόκειται για ένδυση και υπόδηση εργασίας, δεν πρέπει ποτέ να επιλέγουμε βιαστικά. Τα είδη που φοράτε στη δουλειά σας άλλωστε, δε σας παρέχουν μόνο άνεση, αλλά και ασφάλεια. Αν λοιπόν θέλετε τα παπούτσια εργασίας σας, να ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας και να ταιριάζουν στις συνθήκες της δουλειάς σας, πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή. Πάμε λοιπόν να δούμε, τι πρέπει να προσέξετε, ώστε να επιλέξετε τα ιδανικά παπούτσια εργασίας για εσάς.

Τι προστασία σας παρέχουν;

Είναι σημαντικό να είστε όσο πιο ασφαλείς γίνεται στο περιβάλλον που εργάζεστε. Κάθε χώρος εργασίας, κρύβει επίσης διαφορετικούς κινδύνους. Οπότε, είναι σημαντικό τα παπούτσια εργασίας σας, να σας παρέχουν και την αντίστοιχη ασφάλεια. Για παράδειγμα, στους χώρους όπου οι εργαζόμενοι μετακινούν ή ανυψώνουν βαριά αντικείμενα, χρειάζονται προστατευτικά δαχτύλων.

Υπάρχουν επίσης και κατηγορίες στα υποδήματα, ανάλογα την προστασία που παρέχουν και είναι σημαντικό να τις έχετε κατά νου. Η σήμανση SB για παράδειγμα, παρέχει προστασία σε επίπεδο μέγιστης ενέργειας 200 Joules. Ενώ τα υποδήματα με σήμανση PB, παρέχουν προστασία σε μέγιστο επίπεδο 100 Joules.

Πέρα από τα προστατευτικά δαχτύλων, προστασία σας παρέχει και η σόλα του παπουτσιού. Η εξωτερική και η ενδιάμεση. Η εξωτερική σόλα μπορεί να είναι αντιολισθητική και ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους εργάζονται σε περιβάλλον με ολισθηρές ή ανώμαλες επιφάνειες. Ενώ, οι ενδιάμεσες σόλες με αντιδιατρητική ιδιότητα και διπλή πυκνότητα, σας προστατεύουν από τους κραδασμούς αλλά και από πιθανούς τραυματισμούς του πέλματος. Όπως το να πατήσετε κάποιο καρφί.

Κάποια παπούτσια εργασίας, προσφέρουν επίσης και απορρόφηση ενέργειας στο τακούνι. Ενώ, μπορούν να παρέχουν και προστασία από ηλεκτροπληξία. Ιδιαίτερα χρήσιμη ιδιότητα, αν εργάζεστε σε χώρους με ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ή αν υπάρχει γενικά αυτός ο κίνδυνος στον χώρο που εργάζεστε.

Ταιριάζουν στο περιβάλλον εργασίας σας;

Οι συνθήκες και το περιβάλλον εργασίας, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή υποδημάτων για τη δουλειά. Όταν λοιπόν επιλέγετε υποδήματα, πρέπει να έχετε κατά του και το περιβάλλον στο οποίο εργάζεστε. Δηλαδή, τις θερμοκρασίες, το πόσο υγρό είναι το μέρος, τις καιρικές συνθήκες κλπ.

Για παράδειγμα:

Aν εργάζεστε σε εξωτερικό χώρο, όπως σε κάποιο λιμάνι, στον εφοδιασμό, σε κατασκευές κλπ, υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να εργαστείτε υπό συνθήκες βροχής, κρύου και χιονιού. Είναι σημαντικό λοιπόν, να μπορεί το υπόδημά σας, να σας προστατεύει από κρυοπαγήματα, απ΄ το νερό και από άλλους παράγοντες.

Τι πρέπει να ψάξετε στα παπούτσια εργασίας σε αυτή την περίπτωση; Οι ιδιότητες που αναζητάτε είναι η μόνωση και η αδιαβροχοποίηση (αδιάβροχο).

Αν λοιπόν οι συνθήκες εργασίας σας το επιβάλλουν: Ρωτήστε τον υπεύθυνο στο σημείο πώλησης πριν αγοράσετε υποδήματα εργασίας ή αναζητήστε τις σχετικές ενδείξεις για τις παραπάνω ιδιότητες.

Είναι άνετα;

Πέρα όμως απ’ τα προστατευτικά χαρακτηριστικά των παπουτσιών, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την άνεση που προσφέρουν. Αν φοράτε άλλωστε παπούτσια που δε σας βολεύουν στη δουλειά σας, δε θα μπορείτε να εργαστείτε εύκολα.

Η άνεση στα παπούτσια, ξεκινάει επιλέγοντας το σωστό νούμερο για εσάς. Να δοκιμάζετε πάντα ένα ζευγάρι παπούτσια πριν το επιλέξετε και να προσπαθείτε να κάνετε κινήσεις σαν εκείνες που κάνετε και στη δουλειά σας.

Αν ακόμη είστε όρθιοι πολλή ώρα ή κινείστε συνεχώς, μπορείτε να αναζητήσετε υποδήματα με ανατομικά χαρακτηριστικά. Όπως το να έχουν πάτο από αφρώδη υλικά, για να μην επιβαρύνεται έντονα το πέλμα σας. Να θυμάστε λοιπόν ότι το κατάλληλο υπόδημα, σας προσφέρει ασφάλεια, άνεση και ταιριάζει στις συνθήκες τις οποίες εργάζεστε.

Θέλετε να επιλέξετε τα καλύτερα παπούτσια εργασίας για εσάς και τις ανάγκες σας; Στην Ergo-rocket, μπορείτε να βρείτε επώνυμα παπούτσια εργασίας για να διαλέξετε το ιδανικότερο για εσάς και τη δουλειά σας.