Παπουτσάκια…
Υλικά :
Μελιτζάνες μέτριου μεγέθους 4-5
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κόκκινα
2 σκελίδες σκόρδου
2 κ.σ. πελτε ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
λίγο κύμινο
300 γραμμάρια φέτα
τυρί κίτρινο φέτες (εγώ χρησιμοποιώ το λάβας τυρί έτοιμες φέτες)
Εκτέλεση :
Πλένω καλά τις μελιτζάνες και τις αδειαζω τις αλατοπιπερώνω και τις περνάω ένα ελαφρύ τηγάνισμα τις αφήνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγο, όσο να ετοιμάσω το κιμα. Σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά βάζω το ελαιόλαδο να κάψει και βάζω το κιμά με τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο να πάρουν μια βράση και προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο τριμμένα. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτω τον πελτε ντομάτας με λίγο νερό και το αφήνω για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Μόλις κατεβάσω προσθέτω την φέτα τριμμένη που έχω περάσει σε χοντρό μαχαίρι στο τρίφτη. Γεμίζω τις μελιτζάνες καλά και τις βάζω στο φούρνο για μίση ώρα περίπου σε δυνατή θερμοκρασία. Πέντε λεπτά πριν σερβίρω και βάζω επάνω το τυρί για να λιώσει…
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Φωκά.