Παπαδόπουλος-Καθυστέρηση έναρξης προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” στο Δήμο Τρικκαίων

Η υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2015-2016 από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ στη συνέχεια η εποπτεία . του προγράµματος. μεταβιβάστηκε” στο νεοσύστατο- -τότε- Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης  που σήμερα υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η στόχευση προγράμματος αφορά αφ, ενός στην αντιμετώπιση, όσο είναι δυνατόν, των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες οµάδες-πληθυσμού και αφ’ ετέρου στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην  αποτροπή  φαινοµένων  σχολικής διαρροής.

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, από το Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» δεν υλοποιείται στα Σχολεία του Δήμου Τρικκαίων, παρά τα συνεχή ερωτήματα των

Στο φετινό πρόγραμμα έχουν οριστεί να συμμετέχουν 19 σχολεία και έχει προβλεφθεί να διανέμονται 1179 μερίδες ηµερησίως.

Ερωτώνται .οι κ.κ. Υπουργοί:

κανονικά;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Παπαδόπουλος Αθανλάσιος
Γιαννοιύλης Χρήστος
Κόκκαλης Βασίλειος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Πούλου Παναγιώτα
Σκουρολιάκος Παναγιώτης
Φωτίου Θεανώ
Παππάς Νικόλαος
Παύλου Γιώτα
Σκουρλέτης Παναγιώτης
Φάμελλος Σωκράτης
Χαρίτσης Αλέξης
Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης
Χρηστίδου Ραλλία

 

Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 3539/24-01-2020, την οποία κατέθεσαν οι προαναφερόμενοι κ.κ. Βουλευτές με θέμα “Καθυστέρηση έναρξης προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» στο Δήμο Τρικκαίων”, σας γνωρίζουμε ότι το εν λόγω θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν ενημέρωσης από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του συνερωτούμενου Υπουργείου, η διάθεση των γευμάτων στον Δήμο Τρικκαίων ξεκίνησε στις 9-03-2020.