Παντζάρια λευκά με κρέμα σε πίτα

Παντζάρια λευκά με κρέμα σε πίτα…

Υλικά:

4 παντζάρια λευκά
3 κ.σ κορν φλαουερ
2 κ.σ βούτυρο
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
αλάτι πιπέρι άσπρο μοσχοκάρυδο
1 αυγό
2 κούπες τυριά (εγώ έβαλα κεφαλοτύρι Δωδώνη και γραβιέρα Κρήτης)

Εκτέλεση :

Καθαρίζω και κόβω τα παντζάρια σε κύβους.
Τα βράζω να μαλακώσουν και τα αφήνω να στραγγίσουν καλά.

Ετοιμάζω την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά λιώνω το βούτυρο κκαι προσθέτω το κορν φλαουερ. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος,το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Αφού πήξει η κρέμα, κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το αυγό ανακατεύοντας συνεχώς με γρήγορες κινήσεις, να μη βράσει και μου αφήσει άσπρα σημαδάκια. Τέλος προσθέτω τα τυριά και τα παντζάρια, που έχω βράσει και στραγγίσει από πριν .  Το βάζω σε ταψάκι ανάλογο της ποσότητας που έχω στην έτοιμη κρέμα πια. Ψήνω στους 200° μέχρι να πάρει χρώμα.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.