Το πρωί της Παρασκευής ανοίγει και στο νομό Τρικάλων η αυλαία των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, με τους μαθητές των γενικών λυκείων του νομού να διαγωνιστούν στο μάθημα γενικής παιδείας, αυτό της Νεοελληνικής Γλώσσας – Έκθεσης. Μια ημέρα αργότερα, το Σάββατο, στα θρανία των εξεταστικών αιθουσών θα καθίσουν οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων που θα διαγωνιστούν στο ίδιο μάθημα.
Η πρώτη ημέρα των πανελληνίων ξεκινά με τους υποψηφίους των γενικών λυκείων που θα περάσουν τις πύλες των 14 εξεταστικών κέντρων του νομού.
Συνολικά, από τα γενικά λύκεια, στον εξεταστικό μαραθώνιο θα συμμετέχουν 933 υποψήφιοι, εκ των οποίων 781 τελειόφοιτοι και 152 απόφοιτοι, παλαιότερων ετών, διεκδικώντας μια από τις θέσεις που προσφέρονται σε ΑΕΙ και στις σχολές του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ως ώρα έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων ορίστηκε 8:30 το πρωί ενώ οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στις εξεταστικές αίθουσες στις 8 το πρωί, έχοντας στην διάθεσή τους 3 ώρες.
Αναφορικά με τα επαγγελματικά λύκεια έχουν δηλώσει συμμετοχή στις εξετάσεις 312 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 256 τελειόφοιτοι και οι 56 απόφοιτοι. Για τα ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν δυο εξεταστικά κέντρα και συγκεκριμένα στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ για όλους τους υποψηφίους του νομού Τρικάλων των πέντε σχολείων.
Υπενθυμίζεται ότι για την ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών/τριών και των οικογενειών τους κατά την απαιτητική αυτή περίοδο λειτουργεί γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης της 5ης ΥΠΕ- Πε.ΔΥ.Ψ.Υ. στα τηλ.: 2431350719, 2431350628 και 2431350715 πρωινές ώρες, καθώς και στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας στήριξης μαθητών/τριών και των οικογενειών τους από ειδικούς στην Ψυχική Υγεία (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων στα τηλ.: 2431602213, 2431602214, 2431602215 και e-mail : [email protected] από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες: 08.00π.μ. – 14.00μ.μ.).

































