Πανεύκολη σπιτική μπουγάτσα

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ…

Υλικά:

4 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα
8 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
5-6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας βιτάμ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

2 φύλλα σφολιάτα
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το βιτάμ και τα ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα.
Στο τέλος ρίχνουμε το μπέϊκιν και την βανίλια. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο.

Αλείφουμε με λίγο βιτάμ λιωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε την μπουγάτσα με ζάχαρη και άχνη.

Σημ.:Εάν νηστεύετε αντικαταστήστε το γάλα με γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.