TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Παγωτό βανίλια – λευκή σοκολάτα – μπισκότο της Έφης

Ιούν 21, 2022
in Μαγειρική
Παγωτό βανίλια – λευκή σοκολάτα – μπισκότο της Έφης
Share on FacebookShare on Twitter

Παγωτό βανίλια – λευκή σοκολάτα – μπισκότο της Έφης

Υλικά:
1000 ml φυτική σαντιγύ
1 εβαπορέ γάλα
1 ζαχαρούχο γάλα
150 γρ. λευκή κουβερτούρα
8-10 με γέμιση βανίλιας
Εκτέλεση :
Ξεκινάμε χτυπώντας με το μίξερ τη φυτική σαντιγύ μέχρι να σφίξει.Την αφήνουμε στο ψυγείο για όση ώρα συνεχίζουμε την παρασκευή του παγωτού. Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε το εβαπορέ με το ζαχαρούχο γάλα και το χτυπάμε με το μλιξερ.  Στη συνέχεια τρίβουμε την κουβερτούρα στον τρίφτη ή κόβουμε “φλούδες” με ένα μαχαίρι .  Σπάμε επίσης με τα χέρια μας τα μπισκότα. Βγάζουμε τη σαντιγύ από το ψυγείο και προσθέσουμε τα 2 είδη γάλακτος.Χτυπάμε με το μίξερ ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.Βάζουμε το μείγμα αυτό στην κατάψυξη για μία ώρα,το ξαναβγάζουμε και χτυπάμε πάλι με το μίξερ. Θα επαναλάβουμε τη διαδικασία αυτή, 1 ώρα αργότερα και την τελευταία αυτή φορά, θα προσθέσουμε το μπισκότο και την κουβερτούρα στο παγωτό. Στο τελικό αυτό στάδιο , προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πλέον με κουτάλι και όχι με το μίξερ.  Eπειδή τα μπισκότα και η κουβερτούρα έχουν κάποιο βάρος,θα φροντίσουμε όταν το παγωτό έχει στερεοποιηθεί αλλά ανακατεύεται ακόμα,να το ανακατέψουμε με ένα κουτάλι ώστε τα κομματάκια μπισκότου και σοκολάτας να έρθουν στη μέση του όγκου του παγωτού και να μη βυθιστούν στον πάτο του σκεύους μας. Αφήνουμε αρκετές ώρες το παγωτό στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.

ShareTweetShare

Related Posts

Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα

Ιούν 21, 2022
Μαρμελάδα κεράσι
Μαγειρική

Μαρμελάδα κεράσι

Ιούν 20, 2022
Μελιτζανοσταμνάκια γεμιστά με μοσχάρι και τυρί γκούντα
Μαγειρική

Μελιτζανοσταμνάκια γεμιστά με μοσχάρι και τυρί γκούντα

Ιούν 20, 2022
Σπιτικό παγωτό σοκολάτα καραμέλα
Μαγειρική

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα καραμέλα

Ιούν 19, 2022
Τυρόπιτα με τυρί και μπεσαμέλ
Μαγειρική

Τυρόπιτα με τυρί και μπεσαμέλ

Ιούν 19, 2022
Κολοκυθάκια γεμιστά με λαχανοντολμάδες
Μαγειρική

Κολοκυθάκια γεμιστά με λαχανοντολμάδες

Ιούν 19, 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd