Παγωτό βανίλια, κεράσι και με γεύση σοκολάτας Kiss της Έφης

Παγωτό βανίλια, κεράσι και με γεύση σοκολάτας Kiss της Έφης…

ΠΑΓΩΤΟ KISS

Υλικά:

1 συσκευασία σαντιγί (προαιρετικά φυτική)

1 ζαχαρούχο γάλα

1 εβαπορέ γάλα

1/2 κουτί κακάο

σιρόπι φράουλα

3 σοκολάτες kiss

Εκτέλεση:

Χτυπάμε μια συσκευασία σαντιγί-εγώ προτιμώ φυτική-και μετά το χτύπημα προσθέτουμε ένα ζαχαρούχο και ένα εβαπορέ γάλα. Το βάζουμε για μια ώρα στην κατάψυξη και το το βγάζουμε για δεύτερο χτύπημα. Προσθέτουμε μισό κουτί κακάο,αρκετό σιρόπι φράουλα και 3 σοκολάτες kiss σε κομματάκια. Tο αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

ΠΑΓΩΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
1 ζαχαρούχο γάλα
1 φυτική σαντιγί
μισή κούπα εβαπορέ γάλα

Εκτέλεση: 
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα και ξαναχτυπάμε. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για μια ώρα, τα βγάζουμε και τα ξαναχτυπάμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Υλικά:
3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
Eκτελεση:
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολάκι μια κούπα από τη ζάχαρη. Όταν αρχίζει να λιώνει, προσθέτουμε τη 2η κούπα και όταν λιώσει και αυτή την 3η. Ανακατεύουμε κάθε φορά που λιώνει η ζάχαρη μας, προσέχοντας να μην καεί γιατί θα πικρίσει. Ρίχνουμε σε λαδόκολλα που έχουμε βάλει σε ένα ταψάκι τη ζεστή καραμέλα. Όταν κρυώσει και στερεοποιηθεί , την τυλίγουμε στη λαδόκολλα και τη σπάμε σε μικρά κομματάκια με ενα σφυρί.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Υλικά
1 κούπα αλεύρι
μισή κούπα βούτυρο
1/3 της κούπας ζάχαρη άχνη
1/4 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου) και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά. Σχηματίζουμε τα μπισκότα μας. Τα ψήνουμε σε αλευρωμένο ταψί, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 C για περίπου 10-12 λεπτά.

ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
3 μεγάλα πορτοκάλια γλυκά
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη

Καθαρίζουμε και κόβουμε το πορτοκάλι σε φιλέτα. Ρίχνουμε σε κατσαρολάκι τα κομματάκια από το πορτοκάλι και τη ζάχαρη από πάνω. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν το πορτοκάλι με τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να αφρίσει. Κρατάμε τα κομματάκια του πορτοκαλιού που μοιάζουν τώρα με μαρμελάδα αλλά και το χυμό που έχει δημιουργηθεί.
Στο τελικό στάδιο,βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωτό μας και προσθέτουμε μέσα τη μαρμελάδα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού τα μικρά κομματάκια καραμέλας και τα μπισκότα βουτύρου που σπάμε με το χέρι. Ανακατεύουμε καλά και επιστρέφουμε το παγωτό μας στο ψυγείο

ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ
Χτυπάμε μια συσκευασία σαντιγί-εγώ προτιμώ φυτική-και μετά το χτύπημα προσθέτουμε ένα ζαχαρούχο και ένα εβαπορέ γάλα. Το βάζουμε για μια ώρα στην κατάψυξη και το το βγάζουμε για δεύτερο χτύπημα. Το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει

ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Προσθέτουμε άπλα κακάο κατά το χτύπημα και κομματάκια σοκολάτας στο ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ. Ανακατεύουμε το μείγμα

LILA PAUSE
Προσθέτουμε σιρόπι φράουλας και κομματάκια σοκολάτας με γεύση φράουλα στο ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΦΡΑΟΥΛΑ
Προσθέτουμε σιρόπι φράουλας και κομματάκια σοκολάτα φράουλας στο ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΠΑΝΑΝΑ
Χτυπάμε δυο μπανάνες στο μπλεντερ και τις προσθέτουμε στο μείγμα με γευση ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Προσθέτουμε κακάο και κομματάκια σοκολάτας στο παγωτό ΜΠΑΝΑΝΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :

  1. Με την ίδια διαδικασία φτιάχνουμε ότι γεύση θέλουμε.
  2. Γίνεται πολύ πιο ωραίο όταν έχει μεγάλα κομμάτια σοκολάτας μέσα ακόμα και αν είναι λευκή εφόσον σας αρέσει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη  μας Έφη Μπαξεβάνη.