Παγωτό βανίλια, κεράσι και με γεύση σοκολάτας Kiss της Έφης

Παγωτό βανίλια, κεράσι και με γεύση σοκολάτας Kiss της Έφης

ΠΑΓΩΤΟ KISS

Υλικά:

1 συσκευασία σαντιγί (προαιρετικα φυτική)

1 ζαχαρούχο γάλα

1 εβαπορέ γάλα

1/2 κουτί κακάο

σιρόπι φράουλα

3 σοκολάτες kiss

Εκτέλεση:

Χτυπάμε μια συσκευασία σαντιγύ-εγώ προτιμώ φυτική-και μετά το χτύπημα προσθέτουμε ένα ζαχαρούχο και ένα εβαπορέ γάλα. Το βάζουμε για μια ώρα στην κατάψυξη και το το βγάζουμε για δεύτερο χτύπημα. Προσθέτουμε μισό κουτί κακάο,αρκετό σιρόπι φράουλα και 3 σοκολάτες kiss σε κομματάκια. Tο αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

ΠΑΓΩΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
1 ζαχαρούχο γάλα
1 φυτική σαντιγί
μισή κούπα εβαπορέ γάλα

Εκτέλεση: 
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα και ξαναχτυπάμε. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για μια ώρα, τα βγάζουμε και τα ξαναχτυπάμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Υλικά:
3 κούπες κρυσταλλίκη ζάχαρη
Eκτελεση:
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολάκι μια κούπα απο τη ζάχαρη. Οταν αρχίζει να λιώνει, προσθέτουμε τη 2η κούπα και οταν λιώσει και αυτή την 3η. Ανακατεύουμε κάθε φορά που λιωνει η ζαχαρη μας, προσέχοντας να μην καεί γιατι θα πικρίσει. Ρίχνουμε σε λαδόκολλα που έχουμε βάλει σε ενα ταψάκι τη ζεστη καραμελα. Οταν κρυώσει και στερεοποιηθεί , την τυλίγουμε στη λαδόκολλα και τη σπάμε σε μικρά κομματάκια με ενα σφυρί.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Υλικά
1 κούπα αλευρι
μιση κούπα βούτυρο
1/3 της κούπας ζάχαρη άχνη
1/4 κ.γ. αλατι
1 βανιλια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο(σε θερμοκρασια δωματιου) και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά. Σχηματίζουμε τα μπισκότα μας. Τα ψήνουμε σε αλευρωμένο ταψί, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 C για περίπου 10-12 λεπτά.

ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
3 μεγάλα πορτοκάλια γλυκά
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη

Καθαρίζουμε και κόβουμε το πορτοκάλι σε φιλέτα. Ρίχνουμε σε κατσαρολάκι τα κομματάκια από το πορτοκάλι και τη ζάχαρη απο πάνω. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν το πορτοκάλι με τη ζαχαρη και βραζουμε μεχρι να αφρισει. Κραταμε τα κομματακια του πορτοκαλιου που μοιαζουν τωρα με μαρμελαδα αλλα και το χυμο που εχει δημιουργηθει.
Στο τελικο σταδιο,βγαζουμε απο την καταψυξη το παγωτο μας και προσθετουμε μεσα τη μαρμελαδα πορτοκαλιου, το χυμο πορτοκαλιουτα μικρα κομματακια καραμελας και τα μπισκοτα βουτυρου που σπαμε με το χερι.Ανακατευουμε καλα και επιστρεφουμε το παγωτο μας στο ψυγειο

ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ
Χτυπαμε μια συσκευασια σαντιγυ-εγω προτιμω φυτικη-και μετα το χτυπημα προσθετουμε ενα ζαχαρουχο και ενα εβαπορε γαλα.Το βαζουμε για μια ωρα στην καταψυξη και το το βγαζουμε για δευτερο χτυπημα.Το αφηνουμε στην καταψυξη μεχρι να παγωσει

ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Προσθετουμε απλα κακαο κατα το χτυπημα κ κομματακια σοκολατας στο ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ.Ανακατευουμε το μειγμα

LILA PAUSE
Προσθέτουμε σιρόπι φράουλας και κομματάκια σοκολάτας με γεύση φράουλα στο ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΦΡΑΟΥΛΑ
Προσθέτουμε σιρόπι φράουλας και κομματάκια σοκολάτα φράουλας στο ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΠΑΝΑΝΑ
Χτυπαμε δυο μπανανες στο μπλεντερ κ τις προσθετουμε στο μειγμα με γευση ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Προσθέτουμε κακαο και κομματακια σοκολάτας στο παγωτό ΜΠΑΝΑΝΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :

  1. Με την ίδια διαδικασία φτιάχνουμε ότι γέυση θέλουμε.
  2. Γίνεται πολύ πιο ωραίο όταν έχει μεγάλα κομμάτια σοκολάτας μέσα ακόμα και αν είναι λευκή εφόσον σας αρέσει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη  μας Έφη Μπαξεβάνη.