Παγωτό mocha-μπισκότο της Έφης…
Παγωτό mocha-μπισκότο,εξαιρετική γεύση.
ΥΛΙΚΑ:
1 εβαπορέ γάλα
1 ζαχαρούχο γάλα
1 συσκευασία φυτική σαντιγί
1 αβγό
1 κούπα κακάο
3 κσ στιγμιαίο καφέ
Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάμε χτυπώντας στο μίξερ τη σαντιγί μέχρι να σφίξει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το εβαπορέ και τέλος το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε και το αβγό και ξαναχτυπάμε με το μίξερ.
Αφήνουμε το μείγμα στην κατάψυξη για μία ώρα. Κατόπιν, διαλύουμε τον καφέ σε 1 δάχτυλο ζεστό νερό και αφού κρυώσει τον προσθέτουμε στο παγωτό. Προσθέτουμε και το κακάο και χτυπάμε ξανά με το μίξερ το παγωτό.
Σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο παγωτό. Αφήνουμε να παγώσει τουλάχιστον για 24 ώρες στην κατάψυξη.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.