TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Παγωτό με κρέπα

Ιούν 23, 2022
in Μαγειρική
Παγωτό με κρέπα
Share on FacebookShare on Twitter
Παγωτό με κρέπα…

Υλικά για τις κρέπες:

2 αυγά
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 .1/4 φλ. γάλα φρέσκο
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό.
Αφήνουμε το μείγμα να μείνει για 30 λεπτά
Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα

Υλικά για το παγωτό:

400 γραμμάρια γάλα φρέσκο
600 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
1/2 φλ. νερό
1/2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. θυμαρίσιο μέλι
1 μορφατ

Εκτέλεση:Ξεκινάμε βάζοντας τη ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να παρει μία βράση.
Προσθέτουμε το μέλι. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτουμε και το κρύο πια σιρόπι και την χτυπημένη μορφατ.. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει αρχή παγώνει. Τότε το χτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την κατάψυξη.
Ξαναπαγώνουμε το μείγμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά.Υλικά για το γαρνίρισμα :
Σως σοκολάτας γάλακτος και φουντούκια σπασμένα
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.
ShareTweetShare

Related Posts

Τούρτα κεράσι-μπισκότο
Μαγειρική

Τούρτα κεράσι-μπισκότο

Ιούν 23, 2022
Κέικ κρέμα-κεράσι
Μαγειρική

Κέικ κρέμα-κεράσι

Ιούν 22, 2022
Παγωτότουρτα
Μαγειρική

Παγωτότουρτα

Ιούν 22, 2022
Ποντιακά φελία ή αυγόφετες με παγωτό και μέλι
Μαγειρική

Ποντιακά φελία ή αυγόφετες με παγωτό και μέλι

Ιούν 22, 2022
Παγωτό καϊμάκι με γλυκό βύσσινο
Μαγειρική

Παγωτό καϊμάκι με γλυκό βύσσινο

Ιούν 22, 2022
Κερασι ή βυσσινο γλυκο κουταλιου!!! Οδηγιες βημα-βημα
Μαγειρική

Κερασι ή βυσσινο γλυκο κουταλιου!!! Οδηγιες βημα-βημα

Ιούν 22, 2022
Next Post
Ερυθροποιητίνη: Γιατί χρησιμοποιείται από τους αθλητές;

Ερυθροποιητίνη: Γιατί χρησιμοποιείται από τους αθλητές;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd