TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Παγωτό καϊμάκι με γλυκό βύσσινο

Ιούν 22, 2022
in Μαγειρική
Παγωτό καϊμάκι με γλυκό βύσσινο
Share on FacebookShare on Twitter

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ…

ΥΛΙΚΑ
2 Φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 Φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες
2 κουτάλες γλυκού σαλέπι
3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 κουτάλια γλυκού μαστίχα
Για το σερβίρισμα
Βύσσινο γλυκό του κουταλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοπανίστε τη μαστίχα με μια κουτάλα της σούπας ζάχαρη να γίνει σκόνη
Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα,και κτυπάτε στο μίξερ άλλο μισό φλιτζάνι γάλα με το μείγμα της κοπανισμένης μαστίχας μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι και το βάζετε πάνω σε μέτρια φωτιά
προσθέτετε το γάλα με το σαλέπι το γάλα με την μαστίχα και την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε τη κρέμα να βράσει για 20 λεπτά περίπου
ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλάει στην κατσαρόλα και να μην φουσκώσει
Αποσύρετε την κρέμα από την φωτιά αδειάστε την κρέμα σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει πριν την βάλετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Αν έχετε παγωτομηχανή μεταφέρετε το μείγμα εκεί να παγώσει. Αν δεν έχετε απλώς ρίχνετε το μείγμα σε σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη σκεπασμένο.
Μετά από δυο ώρες το βγάζετε από την κατάψυξη και το ανακατεύετε με το πιρούνι για να μην πιάσει πάγο, επαναλαμβανετε την ίδια διαδικασία 2 φορές ακόμα ώστε να γίνει το παγωτό μας αφράτο. Αφήστε το παγωτό εκτός ψυγείου για λίγο να μαλακώσει πριν σερβίρετε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

ShareTweetShare

Related Posts

Ποντιακά φελία ή αυγόφετες με παγωτό και μέλι
Μαγειρική

Ποντιακά φελία ή αυγόφετες με παγωτό και μέλι

Ιούν 22, 2022
Κερασι ή βυσσινο γλυκο κουταλιου!!! Οδηγιες βημα-βημα
Μαγειρική

Κερασι ή βυσσινο γλυκο κουταλιου!!! Οδηγιες βημα-βημα

Ιούν 22, 2022
Παγωτό με γεύση μπανάνα
Μαγειρική

Παγωτό με γεύση μπανάνα

Ιούν 22, 2022
Παγωτό βανίλια – λευκή σοκολάτα – μπισκότο της Έφης
Μαγειρική

Παγωτό βανίλια – λευκή σοκολάτα – μπισκότο της Έφης

Ιούν 21, 2022
Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα

Ιούν 21, 2022
Μαρμελάδα κεράσι
Μαγειρική

Μαρμελάδα κεράσι

Ιούν 20, 2022
Next Post
Ποντιακά φελία ή αυγόφετες με παγωτό και μέλι

Ποντιακά φελία ή αυγόφετες με παγωτό και μέλι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd