Ομαλά η εκλογική διαδικασία

 

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία  για τη νέα Ευρωβουλή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Νομό Τρικάλων. Οι πρώτοι Τρικαλινοί προσήλθαν στην κάλπη με το άνοιγμά της στις 7 το πρωί και μέχρι το πέρας της διαδικασίας δεν σημειώθηκε κάποιο πρόβλημα.

Συνολικά στο νομό Τρικάλων λειτούργησαν 295 εκλογικά τμήματα Α, 295 Β και 73 ενιαία εκλογικά τμήματα. Ωστόσο σε χωριά με αριθμό κατοίκων έως και 300 εγγεγραμμένους, οι εκλογές διεξήχθησαν σε ένα εκλογικό τμήμα όπου βρισκόταν και οι  τέσσερις κάλπες, για κοινότητα, Δήμο, Περιφέρεια και Ευρωβουλή.

Εφορευτικές

Η έλλειψη εφορευτικών επιτροπών υπήρξε ένα από τα συνηθισμένα θέματα που διαπιστώνονται τα τελευταία χρόνια κατά τη διενέργεια των εκλογών. Σε στις συγκεκριμένες εκλογές υπήρξε πρόβλημα που αντιμετωπίστηκε με τα προβλεπόμενα.

Μεγάλη προσέλευση

Η προσέλευση των Τρικαλινών υπήρξε μεγάλη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρα. Ειδικά στα μεγάλα εκλογικά τμήματα υπήρχε συνωστισμός και τις ώρες «αιχμής» δεν έλλειψαν και οι ουρές και η αναμονή.

Οι υποψήφιοι

Τον προσωπικό τους αγώνα έδιναν έξω από τα εκλογικά κέντρα μέχρι την τελευταία, στην κυριολεξία, στιγμή πολλοί από τους υποψηφίους. Πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι κάνοντας τις επαφές τους ζητούσαν διακριτικά (ενίοτε και λιγότερο διακριτικά) τη στήριξη των Τρικαλινών ψηφοφόρων.

φωτό από το 30ο Δ.Σ. Τρικάλων

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ