Ο σωστός τρόπος να κόψετε τα φρούτα και τα λαχανικά

Πώς θα κόψετε τα φρούτα και τα λαχανικά εύκολα και γρήγορα; Οδηγίες για το κάθε ένα.

Tips για μαμάδες: Ο σωστός τρόπος να κόψετε τα φρούτα και τα λαχανικά
Bigstock

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα σε μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και άλλα συστατικά που είναι σημαντικά για την υγεία του οργανισμού.

Γιατί είναι απαραίτητα τα λαχανικά και τα φρούτα στη διατροφή ενηλίκων και παιδιών

Έχουν υψηλή διατροφική αξία

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές. Έχουν πληθώρα βιταμινών, μετάλλων και η κατανάλωσή τους ενισχύει την υγεία του οργανισμού και το ανοσοποιητικό σύστημα. Για τα παιδιά, η επαρκής πρόσληψη σε βιταμίνες και μέταλλα είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξή τους και εισάγονται στη διατροφή τους περίπου τον έκτο μήνα όταν ξεκινούν και τις στερεές τροφές.

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι σημαντικές για την υγεία του εντέρου και γενικά του πεπτικού συστήματος. Η επαρκής κατανάλωσή τους προλαμβάνει και αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα, ενώ παράλληλα οι φυτικές ίνες προκαλούν κορεσμό με αποτέλεσμα να μειώνουν το αίσθημα της πείνας.

Συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού

Σκεφτείτε πόσα καλοκαιρινά φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Το καρπούζι για παράδειγμα αποτελείται κατά 98% από νερό και η κατανάλωσή του σίγουρα ενισχύει την ενυδάτωση του οργανισμού τώρα το καλοκαίρι.

 

Πώς θα κόψετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

Πατάτες, καρπούζι, ρόδι, κρεμμύδια, ακτινίδια πιπεριές. Φρούτα και λαχανικά που τρώμε σκέτα ή τα χρησιμοποιούμε σε πληθώρα συνταγών για σνακ και φαγητά. Κάποια από αυτά είναι ιδιαίτερα μπελαλίδικα όπως για παράδειγμα, το κρεμμύδι. Σε κάποιους το κόψιμο του κρεμμυδιού φαίνεται κάτι χρονοβόρο και δύσκολο, ειδικά όταν η συνταγή το απαιτεί ψιλοκομμένο. Και σε αυτήν την περίπτωση βέβαια θέλει κόπο, αλλά τον κατάλληλο τρόπο.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς να ψιλοκόψετε το κρεμμύδι εύκολα και γρήγορα και εδώ να θυμηθείτε το άρθρο μας για το πώς θα καθαρίσετε το κρεμμύδι χωρίς να δακρύσετε.

How To Cut An Onion – Fast and Safely

Εξίσου χρήσιμο θα σας φανεί και το παρακάτω βίντεο από το Five Minute Repair το οποίο δείχνει πώς μπορείτε να κόψετε το κάθε φρούτο και λαχανικό με τον κατάλληλο τρόπο, εύκολα και γρήγορα.

Goodys

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *