Ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει στη δημιουργία 2ης ομάδας για τη Β’ Εθνική

@olympiacosbc

Α2 κατηγορία φέτος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος τιμωρήθηκε με υποβιβασμό για τη μη εμφάνιση του σε αγώνα play-off με τον Παναθηναϊκό και η φετινή σεζόν θα τον βρει στη Basket League. Η τελευταία φορά που κάτι τέτοιο συνέβη στην ομάδα του Πειραιά ήταν στο μακρινό 1963-64 (πρώτη χρονιά του πρωταθλήματος μπάσκετ), όπου και για τρείς σεζόν έπαιζε στη 2η κατηγορία της χώρας. Με πλήρη ευθύνη της ΚΑΕ λοιπόν, ο Ολυμπιακός έδειξε ηχηρά τη δυσανασχέτηση του με τα τεκταινόμενα και υποβιβάστηκε κατηγορία για τη σεζόν 2019-20.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η διοίκηση του συλλόγου εξετάζει το ενδεχόμενο να κατεβάσει μια 2η ομάδα στη Basket League. Σύμφωνα με δηλώσεις της ομάδας οι λόγοι πίσω από αυτή την απόφαση είναι καθαρά νομικοί και εφόσον αναγκαστούν να παίξουν στη Β’ Εθνική, τότε θα συσταθεί μια νέα ομάδα, η οποία θα απαρτίζεται από νέους των «φυτωρίων» του Ολυμπιακού και άλλους παίκτες από την Ελλάδα. Η νέα αυτή ομάδα αυτή θα φέρει διαφορετικό όνομα από του Ολυμπιακού και η έδρα της θα είναι το προπονητικό γήπεδο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Μαζί με αυτές τις αποφάσεις, θα γίνει και κάτι που πρώτη φορά γίνεται σε κορυφαία λίγκα της Ευρώπης. Η επίσημη ομάδα με το όνομα Ολυμπιακός θα παίζει μόνο στους αγώνες του Euroleague. Καθώς ο Ολυμπιακός έχει κατοχυρώσει τη συμμετοχή του στη διοργάνωση, τα παιχνίδια θα παίζονται με την κύρια ομάδα του. 3 φορές πρωταθλητές Ευρώπης οι «ερυθρόλευκοι» και το στοίχημα μπάσκετ της bwin τους δείχνει κάτω από τον Παναθηναϊκό για τη φετινή διεκδίκηση του τίτλου. Τα μισά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχει ο Ολυμπιακός από τον «αιώνιο» αντίπαλο του, όμως αυτός ο υποβιβασμός δε δείχνει τίποτα για την πορεία του εκτός συνόρων, καθώς η θέση του στην Ευρωλίγκα είναι εξασφαλισμένη. Με βάση τις δηλώσεις της ομάδας «η Euroleague έχει όλα αυτά τα στοιχεία που αποτυπώνουν μια σοβαρή, σύγχρονη και αξιόπιστη λίγκα». Εκεί λοιπόν θα συγκεντρώσει και τα μεγάλα «πυροβολικά» η ομάδα του λιμανιού για την προσεχή αγωνιστική χρονιά.

Πάντως στο πλευρό του Ολυμπιακού βρίσκονται φίλαθλοι και παίκτες, σε αυτή την ομολογουμένως δύσκολη στιγμή του συλλόγου. Ακόμα και η θύρα 7 δε βρέθηκε απέναντι στη διοίκηση όταν αποφάσισε να μην πάει σε αγώνα play-off. Ο Ολυμπιακός σίγουρα έκανε μια γενναία δήλωση αντίθεσης με αυτή τη στάση, όμως τελικά είχε μαζί τους και το υπόλοιπο team. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη δήλωση του Πρίντεζη, ο οποίος είπε ότι όνειρο του είναι να τελειώσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και ακόμα κι αν είναι στην Α2 θέλει ο τελευταίος του αγώνας να είναι με την κόκκινη φανέλα.

@olympiacosbc
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ