Ντοματοπολτός σε βαζάκια

Ντοματοπολτός σε βαζάκια, να και η δική μου εκδοχή για τις ντοματούλες μας…

Υλικά για κάθε 10 κιλά πομοντόρια:
2 κουταλιές της σούπας αλατι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
1 γεμάτη κουταλιά ντοματοπελτέ

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα ντοματάκια μας και τα καθαρίζουμε να φύγουν όλα τα υγρά και τα σποράκια, όπως είναι και χωρίς να βγάλουμε την πέτσα που και μας χαρίζει πάρα πολύ ΛΥΚΟΠΕΝΙΟ (μια θαυμάσια αντιοξειδωτική ουσία και δίνει πολύ έντονο χρώμα στον τοματοπολτό μας) τις περνάμε από το μουλτι ή αν έχετε από την μηχανή του κιμά.  Βάζουμε τον χυμό στην φωτιά και τον βράζουμε για 3 ώρες περίπου, στην αρχή σε δυνατή φωτιά και αργότερα την χαμηλώνουμε να μην μας κολλήσει. Μετά τις 3 ώρες ριχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και την βράζουμε ανακατευοντας συνέχεια να φύγουν όλα τα υγρά και να μας μείνει ένας αρκετά δεμένος πολτός. Όταν είναι έτοιμος ο πολτός μας τον βάζουμε σε βαζάκια που εχουμε πλύνει πολύ καλά και εχουμε βάλει στον φούρνο μας στους 100 βαθμούς για μισή ωρίτσα.  Τα γεμίζουμε μέχρι το χείλος του βάζου τα κλείνουμε πολύ δυνατά και τα βάζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.  Τέλος τα κρύα βαζάκια μας το πλένουμε και τα αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.  Ο πολτός αυτός κρατάει πάνω άπω ένα χρόνο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή και τις φωτογραφίες μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ