Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι

Υλικά:

1 κούπα λάδι ελαφρύ

1 1/2 κούπα ζάχαρη

2 κούπες χυμό πορτοκάλι

4 κούπες αλεύρι φαρίνα κόκκινη

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 κούπα του τσαγιού σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα

1 κουβερτούρα για την επικάλυψη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε σε μίξερ το λάδι με την ζάχαρη, προσθέτουμε το χυμό το ξύσμα το αλεύρι,ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας,ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε λαδωμένη φόρμα.  Ψήνουμε σε προθερμασένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για 45-5Ο λεπτά στους 18Ο βαθμούς, έως ότου βάζουμε το μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας και αυτό βγαίνει στεγνό και καθαρό.  Τέλος λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και ρίχνουμε από πάνω.  Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.