Νίκος Παππάς από τα Τρίκαλα: «Στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα» (φωτο-video)

Τα βέλη του εναντίον της Κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτόξευσε ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ. Ο κ. Παππάς έκανε περιοδεία στα Τρίκαλα στα πλαίσια της εξορμήσεις διαρκείας που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ (ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει αύριο στη Λάρισα), ενόψει του συνεδρίου του στα τέλη Φλεβάρη.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται πολιτικά απομονωμένος, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού για μη αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές και στο στήσιμο δεύτερης κάλπης αμέσως μετά.

«Σε δηλώσεις του στις αρχές του φθινοπώρου, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη, καθώς δεν θα υπάρχουν σύμμαχοι.

Αυτή είναι μία ευθεία δήλωση η οποία έκανε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Συνειδητοποίησε και ο ίδιος ότι δεν θα είναι σε θέση να έχει συμμαχικές δυνάμεις για να συγκροτήσει πλειοψηφία Και ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία είπε ότι δεν θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση από την επόμενη κάλπη και προσδοκά να υπάρξει αδιέξοδο και κάλπη με ενισχυμένη αναλογική.

 

Σε αυτή την κρίση ειλικρίνειας του κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά ευθέως ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί και θα καταφέρει να έχει τη δύναμη που θα του επιτρέψει να σχηματίσει Προοδευτική κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που εν ενεργεία πρωθυπουργός παραδέχεται ότι δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση από την επόμενη κάλπη. Τα σημάδια της πολιτικής απομόνωσης του κ. Μητσοτάκη έχουν αρχίσει και πυκνώνουν.

Η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να βρει συμμάχους ενδεχομένως να θέλει να ανακατευτεί στα εσωκομματικά άλλων κομμάτων,  αλλά το ένα και βέβαιο είναι, ότι ξέρουν πάρα πολύ καλά στο Μέγαρο Μαξίμου ότι το σενάριο το οποίο ξεδιπλώνεται μπροστά τους είναι ένα σενάριο το οποίο δεν θα έχει πρωθυπουργό τον κύριο Μητσοτάκη τη Δευτέρα το πρωί όταν έχουν ανοίξει οι κάλπες και έχουν καταμετρηθεί δυνάμεις των κομμάτων με βάση την απλή αναλογική» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Παππάς διατύπωσε την εκτίμηση, ότι στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, Όπως υποστήριξε «Η ανάγκη για αλλαγή και μια προοδευτική κυβέρνηση πυκνώνει ολοένα και περισσότερο. Είναι πλέον ιστορική ανάγκη αυτή η αλλαγή κι εμείς θα ανταποκριθούμε ως προς αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια, διευθέτησε το χρέος, δημιούργησε τις προϋποθέσεις, για να ανακάμψει η πατρίδα και να βρει τους ρυθμούς της. Όλα αυτά αποτελούν μια βαριά παρακαταθήκη. Ωστόσο η Δεξιά με τις πολιτικές της, έρχεται να ξανά βάλει τη χώρα σε κινδύνους».