Νέο μέλος στην ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε

Στην τελευταία του συνεδρίαση (688/09-10-2021) το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, σύμφωνα με το καταστατικό, εξέτασε τις αιτήσεις υποψηφίων για την εγγραφή τους ως δοκίμων μελών που ήταν σε εκκρεμότητα.

Μετά την εξέταση των δικαιολογητικών που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι, το Δ.Σ. αποφάσισε:

  1. Να εγγράψει ως δόκιμο μέλος στην ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, το συνάδελφο Κωνσταντίνο Παλαιό, που εργάζεται στην εφημερίδα της Καρδίτσας, Νέος Αγών.
  2. Να παραπέμψει προς εξέταση στη Γενική Συνέλευση με θετική εισήγηση, την εγγραφή του συνάδελφου Νικόλαου Βαραλή, που εργάζεται στον Ραδιοφωνικό Σταθμό, Ορθόδοξη Μαρτυρία, από την στιγμή που ο συνάδελφος ηλικίας 60 ετών, έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την εγγραφή του προς το επικουρικό μας ταμείο (ΕΤΑΣ).

Υπενθυμίζεται ότι επί των παραπάνω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί ένσταση προς το Μικτό Συμβούλιο εντός προθεσμίας 30 ημερών από σήμερα και το οποίο θα αποφανθεί σε πρώτο και τελευταίο βαθμό επί των εγγραφών ή της απόρριψης αιτήσεων.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, καλωσορίζει το νέο της μέλη και επισημαίνει το χρέος του επαγγελματία δημοσιογράφου να υπηρετεί πάντα την αλήθεια μακριά από σκοπιμότητες, να προστατεύει την προσωπική και επαγγελματική του αξιοπρέπεια, να αγωνίζεται για την ελευθεροτυπία, την ανεξαρτησία του Τύπου και την αναγνώριση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Προσωπικό χρέος καθενός μας είναι η τήρηση των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η υπεράσπιση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και των αρχών του επαγγέλματός μας.

Ειδικότερα στην εποχή που διανύουμε, χρέος μας είναι η επίδειξη συναδελφικής αλληλεγγύης και η αντίσταση σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

 

 

 Το Δ.Σ.

ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε