Νέες οδηγίες ειδικών: Τα μωρά δεν πρέπει να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς

Γιατί οι νέες οδηγίες των ειδικών αναφέρουν ότι το να μοιράζονται οι γονείς το κρεβάτι με τα μωρά τους είναι επικίνδυνο.

Νέες οδηγίες ειδικών: Τα μωρά δεν πρέπει να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς
Bigstock
Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία σημειώνει ότι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές είναι ιδιαίτερα σημαντικές, μιας και περίπου 3.500 βρέφη πεθαίνουν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ από το Σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Αν και οι συνολικοί βρεφικοί θάνατοι μειώθηκαν από τη δεκαετία του 1990 έως τη δεκαετία του 2000, εξακολουθούν τα ποσοστά να είναι υψηλά, γι’ αυτό και οι ειδικοί έδωσαν στη δημοσιότητα αυτές τις αλλαγές, ώστε τα μωρά να κοιμούνται με ασφάλεια.

Είναι ασφαλής ο ύπνος με τα μωρά στο ίδιο κρεβάτι;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία, είναι επικίνδυνο όταν ένας γονέας και ένα βρέφος κοιμούνται σε κοντινή απόσταση (στην ίδια ή διαφορετική επιφάνεια) «ώστε να μπορούν να δουν, να ακούσουν και/ή να αγγίξουν ο ένας τον άλλον».

«Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία, κατανοεί και σέβεται ότι πολλοί γονείς επιλέγουν να μοιράζονται το κρεβάτι με τα μωρά τους για διάφορους λόγους».

Μια μελέτη του 2013 αναφέρει ότι περισσότερες από 1.400 περιπτώσεις αιφνίδιου βρεφικού θανάτου σχετίζονται με την κοινή χρήση κρεβατιού.

Αντί για το ίδιο κρεβάτι, η ΑΑΠ συνιστά «τα βρέφη να κοιμούνται στο δωμάτιο των γονιών, κοντά στο κρεβάτι των γονιών, αλλά σε ξεχωριστή επιφάνεια σχεδιασμένη για βρέφη, ιδανικά για τουλάχιστον τους πρώτους έξι μήνες». Επίσης σημειώνει ότι αυτό είναι το «ασφαλέστερο μέρος» για να κοιμηθεί ένα βρέφος, εξηγώντας ότι «το να έχει ένας γονιός το μωρό κοντά στο κρεβάτι του σε ένα λίκνο ή σε μια κούνια, θα τους επιτρέψει να το ταΐσουν, να το παρηγορήσουν και να ανταποκριθούν στις οποιεσδήποτε ανάγκες του». Επιπλέον, «υπάρχουν στοιχεία ότι ο ύπνος στο δωμάτιο των γονέων σε διαφορετικό κρεβάτι μειώνει τον κίνδυνο SIDS (Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου) έως και 50 %», σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.

*με πληροφορίες από το popsugar.com

πηγή :https://www.mothersblog.gr/paidi/frontida/story/135404/nees-odigies-eidikon-ta-mora-den-prepei-na-koimoyntai-sto-idio-krevati-me-toys-goneis

Goodys

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *