ΝΕ Τρικάλων ΠΑΣΟΚ: Καμιά συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών

Σήμερα ολοκληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών. Ένα χρόνο μετά και δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με εκείνη το βράδυ. Ένα χρόνο μετά και ακόμα τα ερωτήματα πλανώνται αναπάντητα στο σκοτάδι. Αντ’ αυτού είδαμε τον κ. Καραμανλή να διαμηνύει ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ασφαλείας στο σιδηρόδρομο, την κυβέρνηση να σκηνοθετεί σκετσάκια για να δημιουργήσει την εντύπωση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων και να εγκαινιάζει και να παρουσιάζει δήθεν συστήματα τηλεδιοίκησης. Το αποκορύφωμα της πολιτικής γύμνιας ωστόσο είναι η εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση του εγκλήματος, στην οποία ο κ. Μαρκόπουλος με περίσσια δόση ειρωνείας αρνούνταν κατ’ επανάληψη να εξετάσει κρίσιμους μάρτυρες και να συμβάλλει στη διαλεύκανση των ερωτημάτων και να συμβάλλει ουσιωδώς στο έργο της ποινικής δικαιοσύνης.

Οι απαντήσεις αυτές όμως δεν οφείλονται μόνο στους συμμετέχοντες στην εξεταστική επιτροπή⸱ οφείλονται σε αυτούς τους 57 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους δια της εγκληματικής αμέλειας, οφείλονται στους ανθρώπους που αφήνουν πίσω, στις οικογένειες των θυμάτων που αναζητούν δικαίωση και οφείλονται στο σύνολο της κοινωνίας, που διεκδικεί και της αξίζει η αλήθεια.

Η σιωπή κρατάει την κοινωνία και τη δημοκρατία πίσω. Ζητάμε και διεκδικούμε να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας  (πολιτικοί και μη) και να τιμωρηθούν.

Εκφράζουμε ως ΝΕ ΠΑΣΟΚ Τρικάλων τη θλίψη μας, τις συλλυπητήριες ευχές και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων.