TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

“Ναπολέων” ή “Κόρα”

Αυγ 10, 2022
in Μαγειρική
“Ναπολέων” ή “Κόρα”
Share on FacebookShare on Twitter
“Ναπολέων” ή “Κόρα” …

Υλικά για τη ζύμη:
½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. καφέ σπορέλαιο
3 αυγά
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σούπας αμμωνία
1 ποτήρι γάλα αλεύρι (όσο πάρει)
Υλικά για την κρέμα:
2,5 κιλά γάλα
6 κουτ. σούπας κάστερ-πάουντερ (custard powder, κρέμα σε σκόνη)
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4-5 κοφτές κουταλιές σούπας κακάο
ινδοκάρυδο για πασπάλισμα και χοντροκομμένα καρύδια
Εκτέλεση:
Πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη για το γλυκό μας. Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε λίγο αλεύρι, το λάδι, τη ζάχαρη, την αμμωνία που αραιώσαμε στο ποτήρι με το γάλα και τα 3 αυγά χτυπημένα καλά. Ζυμώνουμε λιγάκι στην αρχή να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας κι έπειτα, όσο ζυμώνουμε προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, μέχρι η ζύμη να σφίξει. Δε θέλουμε να γίνει πολύ σφιχτή, αλλά ούτε πολύ μαλακιά. Όταν πετύχουμε την υφή που θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι σε τρία ίσα μέρη. Θα ανοίξουμε το κάθε ένα με τον πλάστη χοντρούτσικα στο πάχος και όσο είναι το ταψί μας σε διάμετρο. Τα απλώνουμε και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και βάζουμε μπρος την κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κιλά γάλα να ζεσταθεί και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Στο υπόλοιπο μισό κιλό γάλα ρίχνουμε το κάστερ-πάουντερ (custard powder, σκόνη σε κρέμα, υπάρχει σε όλα τα μπακάλικα), το κακάο και ανακατεύουμε γρήγορα-γρήγορα για να μη σβολιάσει. Μόλις το γάλα με τη ζάχαρη που έχουμε στη φωτιά αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε μέσα και το υπόλοιπο γάλα με το κάστερ-πάουντερ χωρίς να σταματήσουμε λεπτό ν’ ανακατεύουμε, μέχρι η κρέμα να σφίξει. Μόλις σφίξει την κατεβάζουμε από το μάτι και ξεκινάμε να στήσουμε το γλυκό μας.
Στο ταψί βάζουμε ένα φύλλο-μία κρέμα, εναλλάξ, και στο τέλος πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και χοντροκομμένα καρύδια. Το γλυκό μας πρέπει να σταθεί πολλές ώρες, πριν το κόψουμε (καλό είναι να μείνει και όλο το βράδυ στο ψυγείο) για να μουσκέψουν καλά τα φύλλα και να μαλακώσουν.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Ν.Κίτσου.

ShareTweetShare

Related Posts

Φρατζόλα με γέμιση
Μαγειρική

Φρατζόλα με γέμιση

Οκτ 4, 2022
Σνίτσελ δεματάκια
Μαγειρική

Σνίτσελ δεματάκια

Οκτ 3, 2022
Χοιρινή τηγανιά
Μαγειρική

Χοιρινή τηγανιά

Οκτ 2, 2022
Κοτόπουλο πλακί
Μαγειρική

Κοτόπουλο πλακί

Οκτ 1, 2022
Lusserbullar
Μαγειρική

Lusserbullar

Σεπ 30, 2022
Χοιρινό πικάντικο με γεμιστές πατάτες
Μαγειρική

Χοιρινό πικάντικο με γεμιστές πατάτες

Σεπ 30, 2022
Next Post
Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ: Η… πραγματική δημιουργική απασχόληση

ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ: Η… πραγματική δημιουργική απασχόληση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd