TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μουστοκούλουρα της Λουκίας

Σεπ 11, 2022
in Μαγειρική
Μουστοκούλουρα της Λουκίας
Share on FacebookShare on Twitter
Πριν λίγες μέρες δοκίμασα τα κουλουράκια που με κέρασε η κουνιάδα μου η Λουκία στην Άρτα. Τα χρυσά της τα χεράκια κάνουν θαύματα και ένα από αυτά είναι τα κουλουράκια της. Δεν έχουν μούστο δεν έχουν πετιμέζι. Κι όμως είναι τόσο μαλάκα αφράτα σαν να είναι κανονικά μουστοκούλουρα. Δεν άφησα την ευκαιρία να πάρω την συνταγούλα της και να την μοιραστώ μαζί σας.

Υλικά:

300 γρ. μαύρες σταφίδες

2 1/2 κούπες νερό

1 1/2 κούπες ζάχαρη

1 κούπα καλαμποκέλαιο

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. σόδα

2 κ.γ. κανέλα

2 κ.γ. γαρύφαλλο

Εκτελεση :

Όλα τα υλικά τα μέτρησα με την κούπα του νες καφέ την κόκκινη. καθαρίζουμε τις σταφίδες από τα κοτσανάκια τους. Βράζουμε το νερό σε μια κατσαρολίτσα. Όταν το βγάλουμε από την φωτιά ρίχνουμε τις σταφίδες να μείνουν μιάμιση ώρα. Σουρώνουμε τις σταφίδες και κρατάμε το νεράκι. βάζουμε σε μια λεκανίτσα το καθαρό νεράκι που πήραμε από τις σταφίδες και την ζάχαρη την κανένα το γαρύφαλλο το σπορέλαιο την σόδα και τα ανακατεύουμε με το σύρμα να λιώσει η ζάχαρη. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε να έχουμε μια απλή ζύμη που κολλάει στα χέρια μας. Προσθέτουμε και τις σταφίδες να απορροφηθούν μέσα στο ζυμαράκι μας. Αφήνουμε μισή ωρίτσα την ζύμη να ξεκουραστεί και μετά πλάθουμε κεφτεδάκια λερώνοντας τα δάχτυλα μας με λιγάκι σπορέλαιο που έχουμε βάλει σε ένα πιατάκι να μην κολλάνε τα κουλουράκια μας. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε από πάνω σουσάμι η’ ζάχαρη. ψηνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτα. Αν δεν τα θέλετε μαλάκα θα τα αφήσετε 5 λεπτά ακόμα να ψηθούν.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare

Related Posts

Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Οκτ 5, 2022
Γλυκό του κουταλιού κυδώνι
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Οκτ 5, 2022
Φρατζόλα με γέμιση
Μαγειρική

Φρατζόλα με γέμιση

Οκτ 4, 2022
Σνίτσελ δεματάκια
Μαγειρική

Σνίτσελ δεματάκια

Οκτ 3, 2022
Χοιρινή τηγανιά
Μαγειρική

Χοιρινή τηγανιά

Οκτ 2, 2022
Κοτόπουλο πλακί
Μαγειρική

Κοτόπουλο πλακί

Οκτ 1, 2022
Next Post
Θλίψη για το θάνατο του 53χρονου Τρικαλινού Δημήτριου Μαρατσικούδη

Θλίψη για το θάνατο του 53χρονου Τρικαλινού Δημήτριου Μαρατσικούδη

Απεβίωσε η Κασσιανή Σακελλαρίου

Απεβίωσε ο Πασχάλης Μορέλας

«Πυρετός» προετοιμασιών για το τρικαλινό παζάρι

«Πυρετός» προετοιμασιών για το τρικαλινό παζάρι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd