TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μοσχάρι κοκκινιστό με σπαγγέτι

Νοέ 30, 2021
in Μαγειρική
Μοσχάρι κοκκινιστό με σπαγγέτι
Share on FacebookShare on Twitter

Μοσχάρι κοκκινιστό με σπαγγέτι

Τα κοκκινιστό μοσχάρι με τα λιγερόκορμα σπαγγέτι είναι ένα ελληνικό παραδοσιακό φαγητό που νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να αντισταθεί…

Υλικά (για 6 άτομα):

Για τη συνταγή

1 κιλό μοσχάρι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μπουκιές

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο

κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη ή ντοματάκια κονκασέ

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

αλάτι

1/2 κουτ.γλυκ. μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο

1/2 κουτ.γλυκ. πράσινο πιπέρι χοντροτριμμένο

1 πακέτο σπαγγέτι Νο6

1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση :

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι για 4 – 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 2 – 3 λεπτά.

Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για περίπου 40 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι και τα πιπέρια και βράζετε για ακόμα 10 λεπτά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, στο οποίο προσθέτετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σύμφωνα με της οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζετε τα μακαρόνια σε μια πιατέλα και από πάνω βάζετε τα κομμάτια του κρέατος. Περιχύνετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι και σερβίρετε.

Σημ.:Αν θέλετε πιο πλούσια σάλτσα προσθέστε 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Μυρσίνη Λαμπράκη, τις συνταγές της οποίας βρίσκεται και εδώ:http://www.mirsini.gr/

ShareTweetShare

Related Posts

Κεράσματα με κέικ βανίλιας σε βαζάκια, χωνάκια και pops για γενέθλια και όχι μόνο
Μαγειρική

Κεράσματα με κέικ βανίλιας σε βαζάκια, χωνάκια και pops για γενέθλια και όχι μόνο

Ιούν 7, 2022
Τούρτα παγωτό πορτοκάλι με βάση μπισκότο της Έφης
Μαγειρική

Τούρτα παγωτό πορτοκάλι με βάση μπισκότο της Έφης

Ιούν 6, 2022
Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο

Ιούν 6, 2022
Τυροπιτάκια
Μαγειρική

Τυροπιτάκια

Ιούν 5, 2022
Γλυκό σύκο
Μαγειρική

Γλυκό σύκο

Ιούν 5, 2022
Διαφορετική τούρτα παγωτό
Μαγειρική

Διαφορετική τούρτα παγωτό

Ιούν 5, 2022
Next Post
Τα προβλήματα στην καρδιά που φαίνονται στα μάτια – Τι δείχνουν νέες μελέτες

Τα προβλήματα στην καρδιά που φαίνονται στα μάτια – Τι δείχνουν νέες μελέτες

Νόσος Αλτσχάιμερ: Το πασίγνωστο αρωματικό βότανο που μας προστατεύει

Νόσος Αλτσχάιμερ: Το πασίγνωστο αρωματικό βότανο που μας προστατεύει

Ενδέκατο κρούσμα κορωνοϊού στη Λάρισα – Στα 14 συνολικά στη Θεσσαλία

Νέο σοκ!!! 54χρονος Τρικαλινός έφυγε από covid-Βαρύς ο φόρος των Τρικάλων στην πανδημία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd